"Mám radost, že zahrála nádherný zápas. Zároveň to bolí, protože nevíte, jestli se to někdy zopakuje. Je to strašně dlouhá pouť," řekl krátce po utkání otec Milan Šafář. "Lucka může být spokojená. Je to krásný úspěch," přidala sestra Veronika.

Podle otce hrála Šafářová nadprůměrně. "I když se ta úroveň trochu vlnila. Ve druhém setu zachránila nemožné a zápas krásně zdramatizovala," ocenil Milan Šafář.

"Serena jí toho taky moc nedovolila. Začala úplně neskutečně, až do půlky druhého setu jí nedala šanci. Pak se to otočilo," uvedla sestra Veronika.

Do Paříže přiletěla z New Yorku, kde žije a trénuje tenis, už v pátek a a strávila večer a dopoledne se sestrou. "Trošku mě překvapilo, že ráno začala vyndavat myčku," smála se. "Chtěla si zachovat svoji rutinku i před finále. Snažila si z toho udělat den jako každý jiný. Zase snídala ovesnou kaši. Držela jsem s ní basu," řekla.

Rodiče se do Paříže dostali až v pátek hodinu po půlnoci. Byli unavení, ale rádi, že mohli finále sledovat. "Je to zážitek, když vidíte, jak se na ni celý svět kouká. I ti fanoušci na stadionu stáli na straně Lucky," těšilo Milana Šafáře. Navíc se rozhodl, že nepoletí hned domů, ale zůstane i na nedělní finále čtyřhry. "Musíme přebukovat letenky. Na toho deblika se rád podívám. Ani finále čtyřhry není každý den."

Veronika si všimla, že její sestra Lucie na kurtu ukázala, jak skutečně dokáže hrát. "Překonala všechny překážky, se kterými vždycky bojovala v takových zápasech a hrála přesně tak, jak to umí," řekla. Vyzdvihla i to, jak se Lucie Šafářová chová. "Dokázala, že to jde zvládnout bez arogance, povyšování se a psychologických her, které hodně z hráček používá," uvedla.