Sedmadvacetiletá brněnská rodačka se nakopla po 25 minutách, kdy si poprvé uhrála své podání a v prvním setu vyrovnala na 3:3. Od té chvíle povolila jedenácté hráčce světa pouhé dva gemy a po 72 minutách se mohla těšit z velmi cenného vítězství.

Italské jedničce a světové jedenáctce jste oplatila loňskou semifinálovou porážku 4:6, 2:6 z palermské antuky. Prvních dvacet minut jste se ale hledala. V úvodní sadě jste prohrávala 1:3…
Ze začátku tam byla nervozitka, dělala jsem hodně chyb. Pak jsem se ale uvolnila a zápas zvládla. Agresivně jsem si chodila pro body. Když bylo potřeba, dokázala jsem být i trpělivá, v pravý čas jsem se vydávala na síť. Bylo dobré, že jsem se držela taktiky a to i ve chvílích, kdy se mi tolik nedařilo.

Z posledních 13 her jste získala 11. Měla jste radost z toho, že jste ji tak přehrávala? Brala jste to jako vydařenou odvetu?
Takhle jsem nepřemýšlela, na to ani nebyl v průběhu utkání čas. Spíše jsem měla dobrý pocit ze své hry, z toho, že se začal zápas vyvíjet dobře na mou stranu. Hlavně jsem se snažila být stále maximálně koncentrovaná, pořád tlačila a nenechala ji nadechnout.

Jak jste se na kurtu cítila, když vám to začalo tak neskutečně „chodit"?
Je to vždy něco skvělého. Nazýváme to slovem zóna. Když se do ní dostanete, přesně trefujete míč, cítíte ho a bezchybně rozdělujete tam, kde chcete, je to ten nejkrásnější pocit.

V Ostravě se hraje na tvrdém povrchu. Erraniová na něm obecně nehraje špatně, ale přece jen mnohem nebezpečnější je na antuce…
Loni na antuce v Palermu to bylo vidět. Výměny, které se zdály být už vítězné, ještě dokázala vyběhat, získat pro sebe a doslova si vás vychutnat. Tady na rychlém povrchu nemá tolik času. Nejdůležitější je hrát agresivně, rychle, ten čas ji vzít a nepouštět se do dlouhých výměn.

Získala jste pro české barvy první bod, který je vždy nesmírně důležitý. Těší vás, že jste to dokázala doma a potvrdit dobrou formu z letošní sezony?
Samozřejmě. V hale bylo dost lidí, atmosféra byla výborná. Vyhrát ve Fed Cupu je vždy krásný pocit. Chtěla bych poděkovat všem, kteří nám věnují velikonoční víkend. Věřím, že jim to vrátíme vítězstvím.