V pavouku budou i další fedcupové reprezentantky Barbora Záhlavová-Strýcová a Andrea Hlaváčková, ale rovněž třeba Karolína Plíšková.

Českou účast v hlavní soutěži turnaje ITF, který se v pražské Stromovce uskuteční od 12. do 18. května s dotací sto tisíc dolarů, rozšíří díky divokým kartám trio Kristýna Plíšková a nadějná dvojice Kateřina Siniaková a Tereza Smitková.

Šafářová má zatím na Spartě stoprocentní bilanci deseti výher. "Sparta je vždycky silný turnaj a těším se, že budeme hrát v Česku, protože kromě Fed Cupu není šance se ukázat doma," řekla 26. hráčka světa.

Velkou motivaci turnaj vyhrát a mít plakát vítězky v životní velikosti v chodbě u šaten v areálu má Koukalová. Jako hráčka Sparty na místních dvorcích trénuje. "Pro mě je ten turnaj úžasný. Všechny tady znám a přijde rodina i kamarádi. Je to i výhoda, protože fanoušci podporují jen nás, což jinde nezažijeme," těšila se.

Předloni Koukalová prohrála až ve finále s Šafářovou, minulý rok vypadla hned v 1. kole. "Takže mám co napravovat a ráda bych si třeba s Luckou to finále zopakovala, to by byl ideální scénář," uvedla 31. hráčka světa. "Turnaj ale má silné obsazení, kdejaká akce okruhu WTA by to mohla závidět," řekla.

Z první stovky žebříčku WTA je přihlášeno deset hráček. Mezi nimi třeba Belgičanka Yanina Wickmayerová, bývalá světová dvanáctka. "Máme velice silnou startovní listinu, což nás těší," řekla Petra Černošková, šéfka tenisové Sparty.

V sobotu se diváci mohou těšit mezi semifinálovými zápasy na exhibici za účasti bývalé světové jedničky Švýcarky Martiny Hingisové a wimbledonské vítězky Jany Novotné. Ve smíšené čtyřhře je doplní Jiří Novák a Petr Pála. Nedělní finále startuje v 11:30, předtím se od 10:00 uskuteční dětský den.