Nevěříte? Tenhle česko-americký pár, v tenisových kruzích přezdávaný „Bucie", už nastoupil v pěti grandslamových finále. Kolik titulů z toho vytěžil? Pět.

Jelena Ostapenková s trofejí pro vítězku Roland Garros.
Senzace. Roland Garros se klaní lotyšské princezně, titul slaví Ostapenková

Naposledy Šafářová a Matteková-Sandsová triumfovaly dnes v Paříži, když si ve finále ženské čtyřhry na Roland Garros bez problémů poradily s australskou dvojicí Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquaová. Výsledek 6:2 a 6:1 snad ani nebyl hoden zápasu o grandslamový titul.

„Paříž je skvělá a už se sem těším na další rok," usmívala se Šafářová při slavnostním vyhlášení. Ve dvouhře se jí poslední dobou nedaří, o to příjemnější jsou deblové triumfy.

Turnajové jedničky byly na pařížské antuce k nezastavení. „Táhneme to spolu třetím rokem. Umíme být pozitivní, i když se zrovna nedaří. Usmíváme se, dodává nám to energii," popisovala Šafářová.

Maria Šarapovová
Šarapovová se na Wimbledonu nepředstaví, na dvorce ji nepustí zranění

Obě tenistky se doplňují nejen lidsky, ale i tenisově. Vyšší Češka rozdává údery od základní čáry, zatímco podsaditější Američanka zase číhá na síti a zabíjí tam jeden volej za druhým. Výsledek? Jak už bylo řečeno – mašina na tituly.

„Jsem nadšená, že jsem v tobě našla báječnou partnerku na kurtu. Jsi skvělá hráčka a zároveň je velká zábava s tebou hrát," řekla své spoluhráčce po finále Šafářová.

Poprvé spolu vyhrály předloni na Australian Open, v roce 2015 slavily také na Roland Garros. Loni ovládly US Open, letos přidaly své druhé tituly z Melbourne a z Paříže. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou tak v neděli vyhrály své třetí grandslamové finále v řadě.

V Prostějově proběhlo finále dvouhry turnaje Czech Open, z vítězství se radoval Jiří Veselý
Potřetí králem. Veselý ovládl challenger v Prostějově: Mimořádný den