Dvacetiletá Kateřina Siniaková pokračuje v Bastadu ve vítězném tažení. Poté, co ve čtvrtfinále porazila nasazenou dvojku Saru Erraniovou z Itálie, si poradila v bitvě o své první finále na okruhu WTA i s obhájkyní titulu Johannou Larssonovou.

"Byl to hodně těžký zápas. Snažila jsem se soustředit na každý míček a myslím, že jsem hrála opravdu dobře. Možná v úvodu jsem byla trochu nervózní a dopustila se nějakých chyb, ale pak už byl můj výkon lepší, takže jsem hodně šťastná," uvedla Siniaková.

Siniaková (92. hráč světa) prozatím mezi elitou získala dva deblové tituly, na ten ve dvouhře ale stále čeká. Na nižším okruhu ITF se mladé Češce ve finále dařilo, o triumf si zahrála celkem sedmkrát a pokaždé uspěla.

Dočká se premiérového titulu WTA právě na švédské antuce?

Soupeřkou jí bude ve finále šestá nasazená Lara Siegemundová, se kterou se doposud neutkala. Němka, které patří na žebříčku 40. místo, si o titul zahraje podruhé. Letos ve Stuttgartu neuspěla.

"Snad obě předvedeme skvělý tenis. Myslím, že budu nervózní, ale to je normální. Budu se snažit předvést své maximum, bojovat o každý bod a uvidíme, jak to dopadne," řekla Siniaková.

BASTAD (Švédsko)

Ženy, dvouhra - semifinále: Siniaková (ČR) - Larssonová (8-Švéd.) 7:5, 6:1, Siegemundová (6-Něm.) - Görgesová (Něm.) 4:6, 6:3, 4:0 skreč.

Ženy, čtyřhra - semifinále: Mituová, Rosolská (Rum./Pol.) - Kunčíková, Stuchlá (ČR) 6:2, 6:2.