„V současném stádiu se nebudeme vyjadřovat a pokud se někdo bude vyjadřovat, tak Policejní prezidium poté, co mu dáme souhlas,“ vysvětloval mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma.

Podle předsedy prostějovského okresního soudu v tuto chvíli nelze poskytnout žádné informace. podezřelým má být 54letý muž, kterého policie již dříve vyšetřovala pro podezření z přepadení seniorů. K těm se vloudil podobným způsobem jako k tenisové šampionce, když se u vchodu do domu do telefonu představil jako technik, který jde zkontrolovat plynový kotel.

Petra Kvitová po operaci pořezané ruky a dům v Prostějově, ve kterém došlo k přepadení. Ilustrační koláž
Policie má možného pachatele útoku na tenistku Kvitovou, jedná se o narkomana

Policii není podezřelý útočník neznámý také v souvislosti s jeho údajným zapojením do drogové scény v Olomouci.

„Pokud by mělo jít o uživatele drog, podobizna zveřejněná policií mi nic neříká. Pomáháme drogově závislým, kteří chtějí změnit svůj život, možná o to tento člověk nestál,“ komentovali shodně pracovníci olomouckých center pro drogově závislé.

Tenistku Petru Kvitovou přepadl útočník 20. prosince 2016 v jejím prostějovském bytě. Pořezal ji na levé ruce, kterou tenistka také hraje. Kvitová musela podstoupit náročnou, zhruba čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou.

Podle operujícího lékaře Radka Kebrleho měla poškozenou šlachu na každém prstu. Výsledek práce lékařů však byl evidentní: Když jela Petra Kvitová do nemocnice, necítila prsty, když se po třech dnech poprvé objevila na veřejnosti, mohla jimi hýbat.

Petra Kvitová
Petra Kvitová rok po přepadení: Dívám se dopředu a nechci se zabývat minulostí