Český tenista Radek Štěpánek si finále na turnaji v Memphisu nezahraje. Třetí nasazený hráč v sobotním semifinále prohrál s rakouským soupeřem Jürgenem Melzerem ve třech setech 4:6, 6:3 a 3:6.

Melzer útočí na svůj čtvrtý titul v kariéře. Jeho soupeřem ve finále bude čtvrtý nasazený Milos Raonic z Kanady, nebo Němec Benjamin Becker.

Štěpánek ztratil první set kvůli dvojchybám. Udělal v něm čtyři, všechny v sedmé hře a věnoval Rakušanovi jediný brejk sady. Ve druhém setu využil Štěpánek svůj čtvrtý brejkbol v duelu, a když proměnil čtvrtý setbol, srovnal poměr setů.

Na začátku třetí sady měl vítěz čtyřhry na grandslamovém Australian Open Štěpánek problémy. Diskutoval s rozhodčím i supervizorem turnaje, protože chtěl opakovat míč, ale neuspěl. Prohrával 0:40, ale všechny tři brejkboly odvrátil. O dvě hry později ale servis po chybách ztratil. Vzápětí získal brejk zpět, ale na další prohrané podání už neodpověděl, i když vedl za stavu 2:4 při servisu Melzera 40:0.

Štěpánek prohrál s Melzerem, který si před turnajem zlomil palec na pravé noze, ale pohyboval se na kurtu bez omezení, po dvou hodinách a dvou minutách.

S Melzerem, přítelem Ivety Benešové, prohrál Štěpánek i třetí vzájemné utkání. Bývalé světové osmičce podlehl na turnaji ve Vídni v roce 2009 i o rok dříve na challengeru ve Vratislavi. 

Turnaj v Dubaji ovládla Radwaňská

Tenistka Agnieszka Radwaňská vyhrála turnaj v Dubaji a získala první titul v sezoně. Dvaadvacetiletá Polka v sobotním finále porazila Němku Julii Görgesovou 7:5 a 6:4.

Radwaňská, která Görgesovou zdolala i v druhém letošním vzájemném utkání, proměnila v titul hned první finálovou účast v sezoně. Na předchozích turnajích došla dvakrát do semifinále a jednou do čtvrtfinále, poté ji však vždy vystavila stop světová jednička Běloruska Viktoria Azarenková.

Celkově získala Radwaňská v Dubaji osmý titul v kariéře. V novém vydání žebříčku WTA by se díky němu měla posunout z šesté na pátou příčku a vylepšit si tak osobní maximum. 

MARSEILLE (Francie)

Muži, dvouhra - semifinále: 
Del Potro (4-Arg.) - Tsonga (1-Fr.) 6:4, 6:7 (9:11), 6:3, Llodra (Fr.) - Tipsarevič (3-Srb.) 6:4, 7:6 (12:10).

MEMPHIS (USA)

Muži, dvouhra - semifinále:  Melzer (Rak.) - Štěpánek (3-ČR) 6:4, 3:6, 6:3.                

DUBAJ (SAE)

Ženy, dvouhra - finále:  A. Radwaňská (5-Pol.) - Görgesová (Něm.) 7:5, 6:4.
Ženy, čtyřhra - finále: 
Huberová, Raymondová (1-USA) - Mirzaová, Vesninová (2-Indie/Rus.) 6:2, 6:1.