Na definitivní odpověď si ještě musíme počkat, ale nedělní první zápas na pařížské antuce rozehnal hodně pochybností. Česká tenistka s přehledem porazila Američanku Julii Boserupovou 6:3 a 6:2 a v poklidu postoupila do druhého kola.

„Je potěšení tu být. Jsem ráda, že jsem se rozhodla hrát. Děkuju vám všem, pomohli jste mi dostat se přes těžké období," povídala Kvitová fanouškům v rozhovoru přímo na centrálním kurtu, kde ji tenisový svět uvítal zpátky.

Zdroj: Youtube

„Neměla jsem moc času na trénink, naplno jsme trénovali jen asi dva nebo tři týdny. Ale nezáleželo na tom, jak hraju, hlavní je, že jsem vyhrála a za to jsem šťastná," dodala dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Petra Kvitová s kondičním koučem Davidem Vydrou a novým tenisovým trenérem Jiřím Vaňkem.
Úsměvy a dojetí. Kvitová okouzlila Paříž a potvrdila velký návrat

Kvitovou koncem loňského prosince přepadl dosud neznámý útočník a pořezal jí ruku. Tenistka pak musela na operaci a následovala komplikovaná rekonvalescence. Málokdo čekal, že by mohla stihnout už Roland Garros, ale stalo se. A první zápas po comebacku vyšel Kvitové na jedničku.

Roger Federer triumfoval v Indian Wells.
Švýcarský tenista Roger Federer vynechá antukovou sezonu

„Vím, že je pořád co zlepšovat," řekla po zápase, který ovšem stoprocentně kontrolovala. Ani jednou neztratila podání, předvedla sedm es a nerozházela ji ani krátká pauza ve druhém setu kvůli dešti. Boserupová není právě vyhlášená antukářka a to se potvrdilo.

Ve druhém kole se Kvitová představí až ve středu. Nastoupí buď proti další Američance Bethanii Mattekové-Sandsové, nebo Rusce Jevgeniji Rodinové.