Tradiční exhibici před sobotním finále obstarají bývalé australské hvězdy. Wimbledonský vítěz z roku 1987 Pat Cash a Mark Philippoussis, jenž si zahrál finále ve Wimbledon 2003 a na US Open 1998. "Sáhli jsme po klokanech," řekl v úterý Miroslav Černošek z pořádající České sportovní na tiskové konferenci.

Do challengeru dostane divokou kartu Štěpánek, který už turnaj dvakrát vyhrál a v případě třetího titulu by vyrovnal bilanci Jan Hájka. Ten bude hrát stejně jako Lukáš Rosol, kartu dostane i loňský nejlepší junior světa Jiří Veselý. "Snažíme se přitáhnout české hráče, protože to je pro diváky největší lákadlo a pro samotné hráče zase možnost představit se doma," uvedla ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová.

Tomáš Berdych ani v případě předčasného konce na Roland Garros v Prostějově hrát nemůže, protože na challengeru nesmí startovat hráči z první světové desítky.

Další divoká karta je připravena pro Němce Floriana Mayera a poslední čtvrtou si pořadatelé šetří na velké jméno. "Budeme někoho lovit v Paříži. Máme něco předjednáno, ale uvidíme, jak se to vyvine," řekla Píchalová-Langrová.

Mezi přihlášenými jsou Kazach Michail Kukuškin, Polák Lukasz Kubot, Belgičan Steve Darcis a Španěl Albert Montaňés. "Máme jedenáct hráčů ze stovky, což si myslím, že je na takový turnaj velmi dobré," uvedla ředitelka turnaje.