K Murraymu, jenž s manželkou Kim v nejbližších dnech očekává narození prvního potomka, se informace během zápasu nedostala a po proměněném mečbolu, kterým po 158 minutách hry zpečetil vítězství 6:2, 3:6, 6:2 a 6:2, ještě spontánně slavil postup. Okamžitě poté ho ale pořadatelé odvedli do šaten bez obvyklého rozhovoru na kurtu.

Osmapadesátiletý Sears si údajně už před zápasem Ivanovičové s Madison Keysovou stěžoval, že se necítí dobře. V úvodu druhého setu v lóži zkolaboval a utkání muselo být za stavu 6:4, 1:0 pro jeho svěřenkyni přerušeno.

Ivanovičová nejprve z lavičky s vyděšeným výrazem sledovala ošetřování svého kouče v hledišti, po zhruba deseti minutách pořadatelé poslali obě hráčky do šatny. Znovu hrát se začalo až po téměř hodině a Ivanovičová zápas po pauze k postupu nedotáhla. Patnácté nasazené Američance podlehla 6:4, 4:6, 4:6.

Záchranáři trenéra v ochozech ošetřovali téměř 30 minut, než ho s kyslíkovou maskou na obličeji odnesli na nosítkách. Na stadionu byl Sears podle svědků v bezvědomí, v nemocnici, kde byl předán do péče kardiologů, už ale podle informací Murrayho bratra Jamieho komunikoval s lékaři a byl schopný sedět.

Srbská tenistka se musela v Melbourne vyrovnávat s nucenou pauzou během zápasu podruhé za sebou. V předchozím kole byl její duel s Anastasií Sevastovovou přerušen na půl hodiny poté, co v hledišti na schodech upadla jedna z divaček a rovněž musela být ošetřena.