O dvě místa za ním doběhl Michal Háša, který byl dle svých slov trochu zklamaný.

Bojovalo se na tratích sprintu složených ze 750 metrů plavání, 4 kilometrů na kajaku, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu. Mistrem světa se stal Španěl Albert Corominas, stříbro vybojoval domácí Stefan Teichert před krajanem Stefanem Wegnerem.

Nejlepším Čechem byl na pátém místě Leoš Roušavý, který ve ve finiši porazil Milana Oslíka. Sedmý doběhl Michal Háša.

„Poslední a nejdůležitější závod sezony. Den před závodem jsem si projel trať cyklistiky, abych měl větší jistotu na novém kole. No konci tréninku jsem píchl galusku zadního kola, čehož jsem si všiml až ráno. Naštěstí jsem měl s sebou disk, ten ovšem mou ani dalšími pumpami nešel nafouknout. Pumpu s redukcí se podařilo sehnat, pár minut před uzavřením depa. Start byl naplánován již na 8:30. Ačkoli jsem si vše připravoval od šesti, stejně jsem nestíhal. Nakonec jsem odstartoval a zaplaval dle plánu a mých možností a na kajak nasedal jako osmnáctý. Tentokrát jsem i já bojoval s nepříjemnými bočními vlnami. Viděl jsem, jak se několik lodí převrátilo, proto jsem jel opatrně, i když mě to stálo několik sekund. Osmou nejrychlejší jízdou jsem se posunul na desáté místo a těsně před sebou měl další čtyři závodníky," vyprávěl Háša.

"To, na co jsem sázel, nevyšlo. Nedokázal jsem využít přednosti nového kola. Elitní desítku jsem udržel, čelo závodu však poodjelo a tím i šance na lepší umístění. V běhu jsem dělal, co se dalo. Nejrychlejším časem disciplíny jsem se propracoval na konečné 7. místo. Z tohoto výsledku jsem malinko zklamaný. Závod mi sedl. Po celou dobu jsem se cítil skvěle. Musím uznat, že soupeři byli lepší. Doufám, že příští rok mi zdraví dovolí trénovat více a vrátím se na medailové pozice," zhodnotil svůj výkon Háša.

V nevyhlašované soutěži týmů Česko obsadilo druhé místo za domácími Němci a před Španěly.