„První část svátků jsme s rodinou strávili na dovolené, plavili jsme se středomořím. Druhou část už doma u vánočního stromečku. Trénink šel tradičně stranou, takže mám co dohánět. Na nový rok jsme pak také byli doma. Všichni jsme si dali Silvestrovský běh, který pořádáme ve Zlíně. Pro mě to byl po pauze očistec, ale ostatní si to užili," řekl Vabroušek k tomu, jak strávil Vánoce a konec roku 2015.

Právě konec roku Vabrouškovi i jeho synovi Filipovi přinesl nezapomenutelný zážitek, po kterém se navždy zapsali do paměti italského taxikáře.

A s velkou pravděpodobností se o nich nedaleko sopky Vesuv bude hodně vyprávět.

„Hrozně nás pobavil taxikář v Neapoli. I když možná spíše my jeho. Poprosil jsem ho, aby nás s Filipem vysadil deset kilometrů pod Vesuvem, že si to vyběhneme a seběhneme sami. Myslel si, že jsem jen veselá kopa a stále odmítal skutečně zastavit. Nakonec jsem mu skoro musel dupnout na brzdu. Na parkovišti pod vrcholem pak s ostatními taxikáři udělal atmosféru jako na Tour de France včetně občerstvovačky. Říkal, že teď už to bude jeho neapolská zajímavost pro turisty číslo jedna," smál se při vyprávění Vabroušek, který si žádná velká předsevzetí do nového roku nedával.

„Žádné oficiální předsevzetí určitě ne. Samozřejmě jsme si navzájem popřáli. Pokud se tento rok bude alespoň trochu podobat tomu předešlému, bude to skvělé. Co se týká sportu, tak výsledkově bych určitě chtěl obhájit co nejvíce vítězství z loňska a dobít nějaká nová. Hlavně si ale i nadále chci sport užívat a bavit se jím," dodal Vabroušek, který má jasno o nové sezoně.

„Hlavními vrcholy by měly být MS a ME v dlouhém triatlonu, k tomu závody série Ironman a Challenge, obhajoba Mistrovství ČR, Slovenska a Rakouska, znovudobytí Isramana. Tradičně si budu chtít vyzkoušet i nové závody. V únoru světový pohár v dlouhém triatlonu v Havaně na Kubě, v dubnu Marathon Des Sables na Sahaře a v srpnu legendárního Norsemana," dodal.

Plány a výsledky se budou tradičně objevovat na jeho oficiálních stránkách a Facebooku.