Ukrutné emoce hýbaly televizními obrazovkami v celém Česku, když diváci doslova o chlup vyřadili Petra Pika z boje o asistenta pro nemocného synovce Danečka v TV show Bailando.

Dvouletý Dan Šelemberk z Mladé Boleslavi tak zatím nezíská tolik potřebného asistenta, který by mu pomohl žít lepší život a postupně zlepšovat jeho zdravotní stav. Daneček totiž trpí epilepsií, a navíc za svůj kratičký život prodělal už šest velkých operací.

Diváci ale svými SMS hlasy rozhodli, že dají přednost jinému tanečnímu páru, a tak se do finále Petr Pik z Mladé Boleslavi a moderátorka Televizních novin TV Nova nedostali.

Na tvářích obou byly vidět silné emoce. Pikovi v jednu chvíli vyhrkly slzy. „Nedá se nic dělat. Je to hra,“ snažila se skrývat zklamání Lucie Borhyová. Pár bojoval ze všech sil. „Už jsme opravdu hodně vyčerpaní. Nevím, kde brát energii,“ řekl před finálovým kolem Pik.

Všem je jasné, že do finále se dostaly jen ty tři soutěžní páry, jejichž přání bylo opravdu důležité. Ve všech případech šlo o zdraví či dokonce o život.

Šance Danečka na získání asistenta ale nekončí! Televize Nova totiž v rámci své nadace založila pro Danečka speciální konto, kam mohou lidé, kterým není jeho osud lhostejný, poslat příspěvek. Televize navíc vypsala pro Danečka šek na sto tisíc korun.