Naopak se osobně zasadil o to, aby se do zpravodajství dostal třeba ples firmy Unistav, závody v pétanque, kterých se účastnil, a reportáž, jak jeho přítel Senko Salahovič, obviněný v té době z vydírání, rozdává dárky v dětském domově. Bez zmínky o vyšetřování.

Burian a vedení televize se k této minulosti odmítají vyjádřit. Přestože dodnes na internetu kolují svědectví, jak se Burian v pozici šéfredaktora choval. Například internetový deník Britské listy zveřejnil dopis tehdejších pracovníků redakce Jaromíra Marka, Markéty Dobiášové a Vladimíra Fanty.

Mimo jiné se v něm píše: „Přece v Brně nebudeme vypadat jako banda blbců,“ zdůvodnil Burian, proč redakce nic nenatočila o incidentu při návštěvě americké ministryně zahraničí v Brně. Dva anarchisté na ni tehdy zaútočili vajíčky.

Zakázal také pokračovat v kauze policistů z brněnského dopravního inspektorátu. „Pro televizi je daleko důležitější, aby nám policisté povolili parkovací místa než nějaká reportáž,“ vysvětlil Burian, proč se koncesionáři nedozvěděli o podezření, že policisté podvodně obchodovali se služebními auty.

Pro redaktorku pak měl radu. „Točíte moc negativní věci. Dělejte raději něco pozitivního, třeba o nových zvířátkách v zoo,“ řekl Dobiášové Burian.

Neprošla přes něj ani reportáž o špatně odvedené práci firmy Unistav, kvůli které byl podmáčený sousední dům. Majiteli stavby Burian vzkázal, že reportáž je neobjektivní.

Jak si představuje objektivitu ukázal, když v roce 1998 nařídil natočit příspěvek o své oblíbené restauraci U Raušů ve Velké Bíteši. Nova informovala, že se tam salmonelou nakazilo několik hokejových týmů. Pod Burianovým vedením vznikl materiál, který to popíral. Bez reakce hygieniků.

Proti jmenování Buriana na post ředitele studia se v minulých dnech postavily na dvě desítky významných osobností brněnského kulturního a univerzitního života.