Bude mít 48 dílů a diváci se v nich setkají s mnoha novými tvářemi, například Janem Šťastným, Milanem Bahulem, Barborou Munzarovou, Martinem Trnavským, Petrem Štěpánkem nebo Adélou Gondíkovou.

„Říkali jsme si, že změna je život, ale že zároveň tak rádi lpíme na svých zvycích,“ uvedla producentka seriálové tvorby TV Nova Šárka Baborovská.

„Přemýšleli jsme, jak děj seriálu oživit a přitom divákům zajistit, aby pro ně byla Ordinace i po bezmála dvou a půl letech vysílání stále stejně přitažlivá. A tak se v nových dílech stěhujeme do druhého patra kamenické nemocnice, do prostředí lékařů, kteří patří mezi nejprestižnější, do světa chirurgů. A také do druhého patra vily v růžové zahradě, kam se stěhuje pediatrická ordinace doktorky Páleníkové,“ prozradila.

Volné pokračování seriálu vstoupí na obrazovky 15. ledna příštího roku pod názvem Ordinace v růžové zahradě 2. S příběhy hrdinů gynekologického a porodnického oddělení se však tvůrci nerozloučí.

Oblíbení lékaři Čestmír Mázl, Aleš Čížek, Tomáš Hruška, Marek Kroupa, Adam Suk či Martina Hermanová budou v nemocnici pracovat dál a jejich osudy se profesně prolnou či v soukromí dokonce úzce spojí s kolegy chirurgy.