Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na Mikuláše poteče medové pivo, Medák

Střekov, Brno - Milovníci pivních specialit si budou moci na svatého Mikuláše vychutnat medový ležák z pivovaru Starobrno i v Ústí. Čepovat ho bude do vyprodání zásob Hospůdka U Lípy.

5.12.2013
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Deník/Divíšek Martin

Jak uvedla mluvčí společnosti Heineken Kateřina Beute, pod který pivovar Starobrno spadá, Medák je originální dvanáctistupňový filtrovaný ležák s obsahem pět procent alkoholu. Ve varně ho sládci vařili tradičním způsobem na dva rmuty.

„Při jeho výrobě použili pravý moravský květový včelí med od dodavatele ze Skalice nad Svitavou. Z Moravy pochází i nejlepší ječný slad, chmel je z Žatce. Medák má jemné medové aroma, dokonalý říz a plnou chuť s jemným chmelovým dozníváním, které je zakulaceno příjemnou medovou chutí vybízející k dalšímu napití," dodala Kateřina Beute.

Dlouho sládci vymýšleli a zkoušeli receptury pro takové pivo, které by mělo šanci navázat na úspěch velikonočního Zeleného piva a doplnilo naše portfolio jednorázových libůstek.

„Medové pivo, při jehož vaření kromě klasických surovin používáme pro ozvláštnění kvalitní moravský med, tyto ambice určitě má," konstatoval vrchní sládek a ředitel starobrněnského pivovaru Milan Schramm.

Autor: Petr Sochůrek

5.12.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kim Čong-un a Donald Trump
3 11

USA popřely, že by vyhlásily KLDR válku. Jde o absurdní tvrzení, reagovaly

Místopředseda klubu ANO Radek Vondráček
4

ANO je premiant Rekonstrukce státu

DOTYK.CZ

Levi Strauss: modrá je dobrá, hlásil jeho vynález

Löb Strauss naplňoval stereotypy o židech. Byl podnikavý, v byznysu mazaný a nadevše dbal o svou značku. Německo-židovský imigrant, který v roce 1853 v San Francisku rozjel výrobu džín, skonal před 115 lety. Proč se džínám říká „džíny“? Proč je denim „denim“, a jak se Strauss k nesmrtelné džínovině dostal? Jednu z odpovědí podá i omyl jisté textilky v moravském Bruntále.  

Kominíků je dost. Pozor však na nájezdníky

/ROZHOVOR/ Lidé často ve víru letních radovánek zapomínají, že si do zimy musejí nechat vyčistit komín. Co mají dělat v případě, že se sazí chtějí zbavit až na poslední chvíli před začátkem topné sezony? Kde muže v černém najít, poradil kominický prezident Jaroslav Schön.

Polovina Čechů si pěstuje své plodiny. Vede Vysočina

/ANKETA/ Moderní doba Čechy nepřipravila o chuť pěstovat si vlastní plodiny. Jejich pěstování se věnují tři pětiny z nich. Vyplývá to z průzkumu, který vypracovala společnost Ipsos. Oslovila osm stovek respondentů.

Rybníků v zemi přibývá. Krčína ale překonáme stěží

/INFOGRAFIKA/ Vodní plochy v Česku se za poslední dvě desítky let rozrostly o 6,5 tisíce hektarů. Stát podporuje stavbu dalších nádrží, chce tak bojovat se suchem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení