V krajském městě je na pokraji kolapsu hromadná doprava. "Z důvodu velkého spádu sněhu dochází k omezení provozu linek v některých částech města. Problém přetrvává v ulici Rooseveltova, trolejbusové linky jsou v provozu, avšak vlivem nesjízdnosti komunikací dochází ke zpoždění. Z autobusových linek jsou momentálně nedostupné lokality Nová Ves, Kojetice, Olešnice a Ryjice.
Cestujícím se omlouváme za způsobené komplikace a prosíme o trpělivost," uvedl mluvčí ústeckého dopravního podniku Luboš Heřman.

Problémy mají kamiony na silnici číslo 15 u obce Sedlec na Lounsku. Kvůli sněžení a ledovce je nesjízdní silnice číslo 27 mezi Žatcem a Mostem. v kopci u Žiželic uvízly kamiony. "Máme v terénu veškerou techniku. Tam, kde se objevují problémy, ji posíláme i operativně. Posyp zabírá do teplot do minus deseti stupňů Celsia. Zatím ale nemáme žádné uzavírky," sdělil dispečer.

JAKO KDYBY SE PROTRHLA PEŘINA

Kolony nákladních aut se také tvoří na pětikilometrovém úseku silnice 9 mezi Jiřetínem pod Jedlovou a Svorem na Českolipsku.

Podle krajské policejní mluvčí Aleny Bartošové v kraji přibývá nehod. "Většinou jde o drobné havárie bez zranění nebo to, že vozidla skončí mimo vozovku. Silnice jsou průběžně ošetřovány, na některých místech ale ještě ošetřeny nebyly. Nabádáme řidiče k maximální opatrnosti," řekla Bartošová.

V kraji začalo hustě sněžit kolem 16:30, například v krajském městě napadlo přes pět centimetrů sněhu. V horských a podhorských oblastech Krušných hor je nadílka nového sněhu ještě mnohem bohatší. "Je to, jako kdyby se protrhla peřina. Sněžit začalo před čtvrtou hodinou a sníh padá pořád. Vypadá to, že snad nikdy nepřestane," ulevil si krátce před devátou hodinou večer Kristán Hess z Proboštova na Teplicku.