Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Obrovský úspěch kuchařů! Získali bronz na světovém šampionátu

Most, Lucemburk - V bronzovém severočeském týmu z mistrovství světa Culinary World Cup je i Roman Sejval, který učí kuchařské a cukrářské naděje v Mostě. Mostecký deník přináší fotografie lahůdek, které našim kuchařům zajistily mezinárodní úspěch.  

14.12.2014
SDÍLEJ:

Regionální tým kuchařů ukazuje při společném focení v Lucemburku bronzové medaile a diplomy. Roman Sejval je uprostřed. Foto: Foto: archiv Romana Sejvala

Regionální tým špičkových kuchařů ze severních Čech získal v hlavním městě Lucemburska bronzovou medaili na gastronomickém mistrovství světa Culinary World Cup. V desetičlenném profesionálním týmu byl také Roman Sejval, odborný učitel mostecké soukromé hotelové školy Bukaschool. Šampionát patří mezi pět nejprestižnějších soutěží na světě, na které se sjíždí kuchařská elita. Regionální tým uspěl ve studené kuchyni. „Je to pecka!“ zhodnotil bronz Sejval, jediný zástupce z Mostecka a jediný pedagog v týmu, který má již bronz z olympiády a bronz z loňského mistrovství ve švýcarské Basileji.

Oceněná studená kuchyně

Severočeši se v Lucemburku blýskli mísou s porcemi studeného bufetu, předkrmy, dezerty, bonbony a jednohubkami. Do soutěže se mohli přihlásit i národní týmy a jednotlivci. Na mistrovství excelovali hlavně Asiaté. „Je neuvěřitelné, co dokáží s potravinami,“ uvedl Sejval. Celosvětovou špičkou zůstávají Švýcaři a Skandinávci, kteří investují velké peníze do surovin, vzdělávání, nových technologií a přípravy na soutěže.

Severočeský tým, který vystupuje pod značkou Bidvest a kromě soutěžní gastronomie dělá poradenství, se schází pravidelně. Patří k němu například šéfkuchaři z Grandhotelu Pupp, ústecké Větruše, děčínské Pivovarské restaurace a bývalá šéfcukrářka hotelu Kempinski.

Mistrovství světa trvalo skoro týden a v Lucemburku bylo velkou společenskou událostí. A pro naše kuchaře to byla opět cenná zkušenost. Je zajímavé, že Francie, považovaná za kulinářskou velmoc, se do kategorie studené kuchyně nepřihlásila, a když soutěží, tak v teplé kuchyně.

Autor: Martin Vokurka

14.12.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
7 7

Penze jsou udržitelné, místo reformy stačí úpravy, tvrdí vládní studie

Tragická nehoda dodávky na dálnici D2 u Podivína na Břeclavsku.
AKTUALIZOVÁNO
4

Na D2 u Podivína zemřel při nehodě člověk. Dálnice na Bratislavu stála

Ferrari si hraje se slovy a SUV prý nevyrobí. Chystá totiž FUV...

Nejprve jsme slyšeli, že Ferrari v žádném případě do segmentu SUV vstupovat nebude. Nedávno se však objevily informace, že na zbrusu novém "esúvéčku" značka opravdu pracuje. Podle Italů to ale není pravda, protože jejich novinka prý SUV nebude.

Zvířecí reality show. Brněnská zoo spustila online přenos ze lví ubikace

Brněnská zoologická zahrada nabízí novou zvířecí online show. Díky kamerám mohou lidé nahlédnout do soukromí lvího páru.

Rusko shromažďuje čím dál tím více zlata. Český poklad se naopak tenčí

V trezorech ruské státní banky se nachází 1706 tun zlata a zásoby stále rostou. Oproti tomu český zlatý poklad se spíše zmenšuje. Vychází to ze zprávy organizace nejvýznamnějších těžařů zlata World Gold Council, která zkoumá devizové rezervy jednotlivých států.

Brexit: Britové se bojí, že ztratí právo na pobyt v zemích EU

Interpretace jednání o podmínkách konkrétních kroků v rámci brexitu mezi Velkou Británii a Evropskou unií v těchto dnech může mít různé úhly pohledu. Zatímco unijní média hovoří o sbližování pohledů, britská spíše varují.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení