VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Obrovský úspěch kuchařů! Získali bronz na světovém šampionátu

Most, Lucemburk - V bronzovém severočeském týmu z mistrovství světa Culinary World Cup je i Roman Sejval, který učí kuchařské a cukrářské naděje v Mostě. Mostecký deník přináší fotografie lahůdek, které našim kuchařům zajistily mezinárodní úspěch.  

14.12.2014
SDÍLEJ:
Fotogalerie
25 fotografií

Regionální tým kuchařů ukazuje při společném focení v Lucemburku bronzové medaile a diplomy. Roman Sejval je uprostřed. Foto: Foto: archiv Romana Sejvala

Regionální tým špičkových kuchařů ze severních Čech získal v hlavním městě Lucemburska bronzovou medaili na gastronomickém mistrovství světa Culinary World Cup. V desetičlenném profesionálním týmu byl také Roman Sejval, odborný učitel mostecké soukromé hotelové školy Bukaschool. Šampionát patří mezi pět nejprestižnějších soutěží na světě, na které se sjíždí kuchařská elita. Regionální tým uspěl ve studené kuchyni. „Je to pecka!“ zhodnotil bronz Sejval, jediný zástupce z Mostecka a jediný pedagog v týmu, který má již bronz z olympiády a bronz z loňského mistrovství ve švýcarské Basileji.

Oceněná studená kuchyně

Severočeši se v Lucemburku blýskli mísou s porcemi studeného bufetu, předkrmy, dezerty, bonbony a jednohubkami. Do soutěže se mohli přihlásit i národní týmy a jednotlivci. Na mistrovství excelovali hlavně Asiaté. „Je neuvěřitelné, co dokáží s potravinami,“ uvedl Sejval. Celosvětovou špičkou zůstávají Švýcaři a Skandinávci, kteří investují velké peníze do surovin, vzdělávání, nových technologií a přípravy na soutěže.

Severočeský tým, který vystupuje pod značkou Bidvest a kromě soutěžní gastronomie dělá poradenství, se schází pravidelně. Patří k němu například šéfkuchaři z Grandhotelu Pupp, ústecké Větruše, děčínské Pivovarské restaurace a bývalá šéfcukrářka hotelu Kempinski.

Mistrovství světa trvalo skoro týden a v Lucemburku bylo velkou společenskou událostí. A pro naše kuchaře to byla opět cenná zkušenost. Je zajímavé, že Francie, považovaná za kulinářskou velmoc, se do kategorie studené kuchyně nepřihlásila, a když soutěží, tak v teplé kuchyně.

Autor: Martin Vokurka

14.12.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

S novým rokem se opět mírně upravují pravidla pro přiznání důchodu: rozhoduje nejen dosažení zákonem stanoveného věku, ale rovněž doba pojištění.

Co je dobré stihnout, než odejdete do důchodu

K vraždě došlo na ubytovně v Jevíčku, kde oběť i  vrah bydleli ve stejném pokoji.
AKTUALIZOVÁNO

Vražda na ubytovně otřásla Malou Hanou, muži hrozí až 18 let vězení

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

Krkonoše se těší velké oblibě nejen české veřejnosti

Vrchlabí (Trutnovsko) - Do nejvyšších českých hor Krkonoš loni přijelo nejvíce turistů za poslední léta. Podle dat z automatických sčítačů na přístupech do první zóny Krkonošského národního parku (KRNAP) vstoupilo loni do tohoto nejpřísněji chráněného území 1,41 milionu lidí. Celková roční návštěvnost Krkonoš se odhaduje na pět až šest milionů lidí, což Krkonoše řadí mezi nejnavštěvovanější evropské národní parky.

Migranti pronikli na španělské území. Překonali šestimetrový plot

Na 360 migrantů dnes časně ráno proniklo z Maroka přes vysoký hraniční plot do španělské severoafrické enklávy Ceuta. Jde o druhý masový případ za posledních několik dnů. V pátek se takto dostalo na španělské území kolem 500 lidí.

Politolog Kubáček: Voličům hromadění postů vadí čím dál méně

Praha /ROZHVOR/ - Podle politologa Jana Kubáčka lidem kombinování funkcí příliš nevadí. Politik ale podle něj musí zůstat v kontaktu s místními problémy a tématy, jinak ho voliči potrestají.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies