Nechranická přehrada byla jediným místem, kde hygienici označili vodu za nevhodnou ke koupání. Mírné problémy s kvalitou byly jako už tradičně v jezeře Chmelař na Ústecku a v zatopené jámě ve Varvažově na Ústecku.

Na většině ostatních míst byla voda po celou sezonu velmi kvalitní, a například v Barboře na Teplicku bývá viditelnost až do hloubky pěti metrů.

Sezona stále ještě trvá na Kamencovém jezeře v Chomutově. Jezero má v Evropě unikátní složení, kvalita vody v něm byla dobrá po celou letní sezonu. Voda má podle dnešního měření necelých 22 stupňů Celsia. Areál od letošního roku provozuje prostřednictvím své příspěvkové organizace město. Původnímu nájemci, který jej měl mít v pronájmu na 50 let, radnice vypověděla smlouvu. Sezona kempu skončí na začátku října.

Druhou sezonu je letos veřejnosti přístupné jezero Milada na Ústecku, které se má podle okolních obcí stát největším lákadlem pro turistické pobyty v Ústeckém kraji. Jedno z největších jezer v Česku má také velmi kvalitní vodu, ale zatím zaostává s vybavením.