„Na naši tísňovou linku se obrátil řidič městské hromadné dopravy, že ho  napadl  jeden muž, který rozbil přední okno u autobusu," uvedl mluvčí městské policie Tomáš Pavlík.

Muž ale na příjezd strážníků městské policie nečekal a začal utíkat směrem na Boletice. Daleko ale neutekl. Na ulici Vítězství se jej totiž podařilo zadržet  a následně předat policii.

Útoky proti autobusům městské hromadné dopravy nejsou v Děčíně příliš obvyklé. Dopravní náměstek ředitele děčínského dopravního podniku Jiří Kasal nic podobného podle svých slov nepamatuje. „Co jsem v dopravním podniku, tak se nic takového nestalo. Jen před několika lety nám někdo rozbil okno u autobusu kladívkem," řekl Děčínskému deníku Kasl.

Případ okamžitě začali řešit policisté. Ale vyslechnout dvaadvacetiletého muže z Děčína mohli až v pondělí dopoledne. Při házení kamenem byl totiž pod vlivem alkoholu a nebyl schopen na obvodním oddělení vypovídat. „V pondělí sdělili policisté muži podezření z přečinu poškozování cizí věci," uvedla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Krátce po činu byla také vyčíslena škoda na autobusu. Ta byla odhadnuta na deset tisíc korun.