Podle obžaloby muž barmanku ubodal kuchyňským nožem, který si sám přinesl. "Zranění svědčí o prožívání trýznivých a bolestivých útrap," četl dnes na začátku soudního líčení státní zástupce Vladimír Jan. Mrtvou našel ráno její přítel, který se s ní den před její smrtí zasnoubil a snažili se spolu o potomka.

Obžalovaný muž dnes odmítl u soudu vypovídat, soudce proto četl jeho výpověď z přípravného řízení. Sivák tvrdí, že s barmankou udržoval poměr, ona prý ale chtěla, aby opustil přítelkyni. "Bál jsem se, že když od ní odejdu, že to řekne mojí přítelkyni. Chtěl jsem sex bez závazků, abychom byli jen kamarádi," píše se dále ve výpovědi. Této obhajobě ale soudce neuvěřil, že je takový vztah málo pravděpodobný se domnívala i soudní znalkyně v oboru psychologie.

Výpověď Siváka a majitele herny se rozcházejí v tom, kde se na místě činu vzala vražedná zbraň. Obžalovaný tvrdí, že nůž s dřevěnou střenkou našel na baru s dalšími příbory. Podle majitele tam ale taková věc neměla co dělat. "Jiného nože, který by tam nepatřil, bych si na baru všimnul," řekl dnes u soudu. Podobně vypovídala i druhá barmanka, která se se zavražděnou v herně střídala.

Z místa činu podle obžaloby muž odnesl pokladnu s asi 12.000 korunami, nahrávací zařízení a servírčin batoh, telefon a snubní prsten. Policii nejprve řekl, že lup a vražednou zbraň hodil do rybníka, potom výpověď změnil a uvedl, že je někde zakopal, ale odmítl říct kde. "Vzal jsem to proto, že jsem chtěl, aby to vypadalo, že tam někdo kradl," vysvětlil. Policie nakonec našla ukradené věci u Krupky na Teplicku.

Odsouzený muž byl už několikrát trestán, ale vztahovala se na něj prezidentská amnestie. "Předešlá odsouzení už jsou zahlazená," řekl soudce Ondřej Peřich s tím, že proto k nim nemůže být přihlíženo při stanovení výše trestu. Od ledna stihl podle soudce i krást v německém supermarketu a pak nožem zaútočit na jeho vedoucího.