VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Začíná grilovací sezona aneb Co takhle dát si sele

Děčín – Ugrilovat si na zahradě kousek masa zvládne většina z nás. Ale co takhle třicetikilové selátko?

15.4.2012
SDÍLEJ:

SPRÁVNĚ ugrilovat selátko je hotová věda.Foto: P. Hakl

Pokud jste na něj právě dostali chuť, nebo se třeba chystáte uspořádat firemní večírek pro více lidí, máme pro vás tip na odborníka se sedmiletou „grilovací“ praxí – Pavla Hakla z Děčína. Pro něj totiž není problém „nakrmit“ při jednom grilování až 40 lidí nebo zajistit grilování během jednoho dne pro 300 osob.

„S grilováním jsem začal před sedmi lety náhodou. Zkusil jsem třicetikilové selátko pro kamarády a známé a objevil jsem v sobě talent na grilování. Od té doby opékám prakticky cokoliv od vepřových kýt, jehňat, selat a divočáků,“ vzpomíná na své začátky.

Že jsou Češi labužníci dokládá i velký zájem lidí o jeho služby. Největší zájem je podle Hakla o selátko okolo 35 kilogramů. Z něj se totiž nají až čtyřicet lidí. A cena? Kompletně 7 500 korun, tedy včetně dalšího servisu: dřeva na oheň, tácků, hořčice, chlebu, křenu, okurek, ubrousků. Samozřejmostí je obsluha grilu. Dojezdová vzdálenost do deseti kilometrů je navíc zdarma.

Pokud si grilování u Pavla Hakla objednáte, čeká vás první ochutnávání již po třech hodinách od začátku grilování.

„Okrajování se opakuje po půl hodině osm až deset hodin. U kýty je čas poloviční,“ popisuje praxi Hakl. „Při grilování je důležité udržovat správnou teplotu, aby se maso nepálilo a dobře propékalo a stále zůstávalo šťavnaté. Důležité je dochucování a krájení masa během celé akce,“ dodává, že by tento nevšední zážitek všem doporučil.

Pavel Hakl navíc chystá novinku, a to na zimní sezonu. Kdo bude mít zájem, uspořádá mu zabíjačku na klíč pro padesát osob.

Autor: Luděk Stínil

15.4.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Chystá se bič na soukromé lékaře

Ilustrační foto.
38 8

Zpátky do hospod. Lidé se vrací k točenému pivu

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

Neschváleno. Vláda zamítla Mládkův návrh, aby Diamo koupilo OKD

Státní podnik Diamo nekoupí černouhelnou společnost OKD, rozhodla dnes vláda. Hlasy ČSSD na schválení návrhu ministra průmyslu a obchodu nestačily, uvedl na twitteru šéf resortu Jan Mládek (ČSSD). Zvýšila se tak hrozba neřízeného vývoje, doplnil. 

Trump vs. média. Podle novináře americký prezident překročil hranici

Prezident Spojených států Donald Trump označením médií za nepřítele lidu podle komentátora a moderátora americké zpravodajské televize Fox News Chrise Wallaceho zašel v kritice tisku příliš daleko. Wallace poznamenal, že s novináři se potýkali všichni američtí prezidenti, ale nový šéf Bílého domu překročil hranici.

Politolog Kubáček: Voličům hromadění postů vadí čím dál méně

Praha /ROZHVOR/ - Podle politologa Jana Kubáčka lidem kombinování funkcí příliš nevadí. Politik ale podle něj musí zůstat v kontaktu s místními problémy a tématy, jinak ho voliči potrestají.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies