VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Začíná grilovací sezona aneb Co takhle dát si sele

Děčín – Ugrilovat si na zahradě kousek masa zvládne většina z nás. Ale co takhle třicetikilové selátko?

15.4.2012
SDÍLEJ:

SPRÁVNĚ ugrilovat selátko je hotová věda.Foto: P. Hakl

Pokud jste na něj právě dostali chuť, nebo se třeba chystáte uspořádat firemní večírek pro více lidí, máme pro vás tip na odborníka se sedmiletou „grilovací“ praxí – Pavla Hakla z Děčína. Pro něj totiž není problém „nakrmit“ při jednom grilování až 40 lidí nebo zajistit grilování během jednoho dne pro 300 osob.

„S grilováním jsem začal před sedmi lety náhodou. Zkusil jsem třicetikilové selátko pro kamarády a známé a objevil jsem v sobě talent na grilování. Od té doby opékám prakticky cokoliv od vepřových kýt, jehňat, selat a divočáků,“ vzpomíná na své začátky.

Že jsou Češi labužníci dokládá i velký zájem lidí o jeho služby. Největší zájem je podle Hakla o selátko okolo 35 kilogramů. Z něj se totiž nají až čtyřicet lidí. A cena? Kompletně 7 500 korun, tedy včetně dalšího servisu: dřeva na oheň, tácků, hořčice, chlebu, křenu, okurek, ubrousků. Samozřejmostí je obsluha grilu. Dojezdová vzdálenost do deseti kilometrů je navíc zdarma.

Pokud si grilování u Pavla Hakla objednáte, čeká vás první ochutnávání již po třech hodinách od začátku grilování.

„Okrajování se opakuje po půl hodině osm až deset hodin. U kýty je čas poloviční,“ popisuje praxi Hakl. „Při grilování je důležité udržovat správnou teplotu, aby se maso nepálilo a dobře propékalo a stále zůstávalo šťavnaté. Důležité je dochucování a krájení masa během celé akce,“ dodává, že by tento nevšední zážitek všem doporučil.

Pavel Hakl navíc chystá novinku, a to na zimní sezonu. Kdo bude mít zájem, uspořádá mu zabíjačku na klíč pro padesát osob.

Autor: Luděk Stínil

15.4.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Martin Schulz
1

Pohledem Tomáše Procházky: Volby jako koupě auta

Lednické lázně. Iustrační foto.

Česko bude mít už 35. lázně. Navzdory byrokracii

Živnostníci: Zákon zaspal v 90. letech. Chceme nový

Méně papírování slibuje novela živnostenského zákona. Podle podnikatelů přinese jen kosmetické změny.

Provozovatel kiosku u Pekla skončil kvůli EET. Hledá se náhrada

Polná na Jihlavsku hledá nájemce bufetu v rekreačním a sportovním areálu u rybníka Peklo. Současný provozovatel bufetu skončil, dle vyjádření starosty kvůli elektronické evidenci tržeb (EET).

Úřad zaplnili "mrtvolami". Upozornili tak na chvaletickou elektrárnu

/FOTOGALERIE/- Zaměstnanci krajského úřadu narazili včera cestou do práce na nečekanou překážku. Ve vestibulu bývalé reálky, kde úředníci sídlí, museli překračovat „mrtvoly" u kouřící makety chvaletické elektrárny. Konal se zde totiž společný happening spolku Zastavme elektrárnu Chvaletice a hnutí Limity jsme my.

Skotský parlament bude hlasovat o referendu o nezávislosti

Skotský parlament dnes bude debatovat a hlasovat o výzvě k vypsání dalšího referenda o samostatnosti Skotska. První ministryně Nicola Sturgeonová usiluje o referendum kvůli chystanému vystoupení Británie z Evropské unie. Podle agentury Reuters je téměř jisté, že skotský parlament její návrh podpoří.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies