VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jehněčí kotleta na víně

recept zaslala Miluše Andrlová, Choceň

14.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Ingredience:

½ kg kotlety s kostí, sůl, pepř, olivový olej, 150 ml červeného vína, 15 dkg másla, 10 dkg žampionů, 2 kápie, 1 lžíce ostrého kečupu

Postup:

kotlety naporcujeme, pak je opatrně naklepeme, osolíme a opepříme, prudce opečeme a zalijeme červeným vínem a potom podléváme horkou vodou. Na pánvičce rozpustíme máslo dáme nakrájené žampiony a cibuli na kolečka, přidáme nakrájenou kapii a osolíme, přidáme kečup a zalijeme zbytkem vína a chvilku dusíme. Do směsi dáme hotové maso i s výpekem, prohřejeme, podáváme s opečeným bramborem.

 

 

 

Autor: Kristýna Bürgerová

14.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

V Číně sesuv půdy zavalil vesnici.
5

V čínské vesnici došlo k masivnímu sesuvu půdy, pohřbil přes sto lidí

Statisíce muslimů na prostranství kolem Velké mešity v saúdskoarabském svatém městě Mekka

Saudská Arábie zmařila teroristický útok v Mekce. Jeden z útočníků se odpálil

Balík vám nově vydají v balíkovně. Bez fronty i občanky

/INFOGRAFIKA, ANKETA/ Česká pošta chce od prázdnin rozšířit služby. Zatímco počet odeslaných dopisů v posledních letech klesá, objem poslaných balíků naopak roste. Pošťáci proto rozšíří své balíkové služby, vstříc klientům ale chce jít pošta i s datovými schránkami.

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů, pořízené během uplynulého týdne.

Komentář Vojtěcha Žižky: Krizi sportu nesvádějme jen na peníze

Před lety patřívalo k oblíbeným kejklům sportovní redakce ČT vyplnit každou volnou chvilku ve vysílání jímavým sestřihem toho či onoho sportovního úspěchu. Ať už šlo o triumf tuzemských hokejistů nebo třeba fotbalistů, recept byl vždycky stejný. 

Drtí vás kuchyňský odpad? Zdrťte ho vy!

Kuchyňské drtiče odpadků se k nám dostávají jen pomalu. Zatímco v USA jsou prakticky nedílnou součástí kuchyně, v Čechách je má jen málokdo. Má to mnoho důvodů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies