Suroviny: 4 jehněčí kotlety
Marináda: 3 lžíce oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 stroužky česneku
Bylinkové máslo:75g másla, půl lžičky venného octa, hrst čerstvých lístků máty, sůl, popř, lžíce medu
Postup:
1. Maso očistíme a jemně naklepeme
2. Marinádu připravíme smícháním všech surovin, česnek utřeme s trochou soli, přelijeme jí maso
a uložíme na hodinu do chladu. Maso občas obrátíme a v marinádě obalíme.
3. Máslo utřeme, smícháme s nadrobno nasekanou mátou, po kapkách přidáme ocet, dochutíme solí
a pepřem a nakonec medem. Vše pečlivě promícháme, rozložíme na pečící papír a srolujeme do válečku.
Uložíme do lednice.
4. Maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, cca každou 8 minut.
5. Váleček másla nakrájíme na kolečka a položíme na kotlety, na talíři je máslem potíráme.
6. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem. K Pití se hodí dobře vychlazené pivo
nebo netradiční růžové víno.