V ostravském hypermarketu Tesco se dějí v noci divné věci

Podobných kuriózních situací v hypermarketech přibývá. Lidé se tam stále častěji uchylují k intimním činům. Neodradí je ani kamerový systém. Vědí totiž dobře, že kamery je nesmějí v kabinkách natáčet. Stejně tak je nemohou „vyrušovat“ ani zaměstnanci marketu. V milostných hrátkách jim nezabrání ani fakt, že mohou být stíháni za trestný čin výtržnictví. Policie se ale většinou nic nedozví, protože lidé, kteří je přistihnou, jsou ve větším šoku než oni, cítí se trapně, a tak nic nenahlásí.

Noční můrou hypermarketů jsou i „zákazníci“, kteří nemají čím zaplatit. „Jednou k nám přišel bezdomovec, který si chtěl koupit alkohol, ale neměl peníze. Když ho ochranka chtěla vyvést, začal se bránit. Pak se pomočil a pokálel,“ uvedl bývalý zaměstnanec hypermarketu, který si nepřál být jmenován. Drobné krádeže do pěti tisíc korun řeší městská policie. Ta prověří minulost viníka a podle výsledků pak buď postoupí případ státní policii, nebo příslušnému úřadu. „Jedná-li se o první oznámení, předáváme případ úřadům,“ uvedl mluvčí městské policie David Tyleček. „Lidem bez peněz však nikdo vstup do obchodu zakázat nemůže,“ tvrdí bývalý zaměstnanec.

Nepřetržitý provoz „nahrává“ také náhodným nocležníkům. „Ve vystaveném stanu jsem jednou ráno našel skupinku mužů. Mladíci vyspávali opici a ani nevěděli, kde jsou! Ještě se divili, že je budíme,“ dodává. „Nedokážu říct, jak bych kvalifikoval to, že někdo přespí ve vystaveném stanu. Pokud nic nepoškodí, snad to ani trestný čin není,“ říká Tyleček. Rozhodně je to však neobvyklé. Proto Deník požádal mluvčí Teska Janu Matouškovou o vysvětlení. Ta se však i přes svůj slib k případům za osmačtyřicet hodin nevyjádřila …