"Kolegové v předsednictvu přišli s nápadem, že bychom udělali nějaké primárky. Já se k tomu taky přikláním. Takže pokud naši členové a naše organizace přijdou s nějakými návrhy a následně uděláme nějaké referendum v rámci hnutí a to vygeneruje nějakého kandidáta, tak samozřejmě se tím budeme zabývat," řekl Babiš. Zatím ale podle něj ANO návrh na prezidentského kandidáta neřešilo.

Babiš také zopakoval, že by za dobrého kandidáta považoval ministra obrany Martina Stropnického, který ale podle něj zatím neřekl, že by byl ochoten se o prezidentskou funkci ucházet. Eurokomisařka Věra Jourová podle něj nabídku kandidovat na prezidentku odmítla.

K možné podpoře hnutí ANO pro současného prezidenta Miloše Zemana nebo pro textaře Michala Horáčka, který se podle dnešního vydání deníku Právo rozhodl kandidovat, se Babiš vyjádřit nechtěl. Odmítl také tvrzení, že má blízko k Zemanovi, s prezidentem si v některých tématech, jako například migrace, rozumí, v jiných, jako je zavedení eura v Česku, se názorově rozcházejí.

V souvislosti s druhou přímou volbou prezidenta se jako o možných kandidátech spekuluje také o europoslanci za TOP 09 Jiřím Pospíšilovi nebo o diplomatovi Petru Kolářovi, kteří jsou na seznamu iniciativy Kroměřížská výzva. Jako možný kandidát byl v médiích zmiňován také prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý. Kandidaturu už oznámili také další dva lidé: v červnu podnikatel Igor Sládek, v červenci lékař a občanský aktivista Marek Hilšer.