Na přejezdu ji „uvěznily" – a ona nemohla ani tam ani zpátky, konstatoval Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie, který v sobotu o incidentu na kolejích informoval. Naštěstí to dobře dopadlo, a tak malér bude mít dohru pouze ve správním řízení – v rámci projednání přestupku. Na tak šťastný konec by ovšem v prvních momentech zřejmě sázel málokdo…

Dramatická scéna

Žena se sice snažila ze šlamastyky vybruslit a snažila se objet jednu za závor, aby přejezd opustila dřív, než se objeví vlak – štěstí ji ovšem v té chvíli opustilo docela. „Co čert nechtěl. Při poměrně „složitém" manévru jí pravé kolo přední nápravy zapadlo do prohlubně poblíž kolejiště – a tím byl veškeré snaze konec," přiblížil Hulan dramatické scény, které zachytila bezpečností kamera. A výjevy jsou to takové, že tuhne krev v žilách. Zanedlouho totiž přes přejezd prosvištěl rychlík! „Naštěstí po vzdálenější koleji," poznamenal Hulan.

Ačkoli se řidička dopustila velké nerozvážnosti, našel pro ni i slova chvály. Ocenil, že v tomhle momentu už na nic nečekala a zavolala na linku 158, aby oznámila, co se jí přihodilo. Rozjela se pak celé série opatření od informování výpravčího až po vyslání hlídky na místo události. Tam dorazili rovněž radotínští hasiči, jimž vyproštění auta z pasti ani netrvalo dlouho.

Slepá kolej

„Situaci na celkové dramatičnosti nakonec ubral ten fakt, že sice vozidlo zůstalo zadní částí stát v kolejišti, ale jednalo se o kolej slepou, a tudíž minimálně využívanou. Avšak to nemění nic na tom, že řidička neměla na přejezdu v danou chvíli co dělat," připomněl Hulan. S upozorněním, že stejně jako pro motoristy platí blikající červená světla na přejezdu i pro cyklisty a chodce. Ne vždycky to ovšem účastníci silničního provozu respektují. Právě na tomto přejezdu se za poslední rok jednalo už o třetí podobný případ!

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Čtěte také: Auto srazil z náspu montážní vlak