Babiš podle zemědělce propustil stovku lidí z firmy Agro Jevišovice, kterou Rada dříve vlastnil. Kvůli Babišovi se prý dostal do dluhů, na Babišův Agrofert podal už dříve trestní oznámení a vede s ním několik soudních sporů. Nyní je majitelem společnosti Agro Boskovštejn.

"Prasata pozabíjel, budovy chátrají," řekl dnes Rada, podle něhož by měl Babiš podporovat i odvětví, která nevydělávají. Současný ministr financí podle něj zlikvidoval 5000 prasnic a 25 tisíc prasat.

Přečtěte si: Podnikatel Bohumír Rada podal trestní oznámení

Babiš uvedl, že Rada měl v účetnictví chaos a neplatil zaměstnancům mzdy. "Rada je podvodník a lhář. Když jsme od něj kupovali jeho firmu, byla totálně zdevastovaná, všude nepořádek, podvyživená zvířata… Zaplatili jsme za něj dluhy 830 milionů," sdělil Babiš ČTK. Dodal, že prý mu navíc odpustili osobní dluh 30 milionů korun, a zachránili ho tak před osobním bankrotem.

Další protest plánuje Rada zopakovat ještě před Vánocemi. Doufá, že ho příště podpoří stovky lidí. Dnes demonstroval bez větší podpory veřejnosti.

Agro Jevišovice ze Znojemska patřila k největším producentům kuřecího masa a mléka v zemi a byla významným dodavatelem Kosteleckých uzenin patřících pod Agrofert. Její bývalý vlastník Bohumír Rada viní Babiše z toho, že holding převzal firmu v rozporu se zákonem, čímž mu údajně vznikla škoda přesahující 11 milionů korun. S Babišem se podnikatel pře například i o spálené obilí na poli u Velkých Karlovic za zhruba čtyři miliony korun.

Čtěte také: Agro Boskovštejn viní firmu skupiny Agrofert ze zničení své úrody