Podle něj je ČSSD před volbami velmi nervózní. „Udělá všechno pro to, aby mě dostala z politiky, protože překážím jejich neomezenému vládnutí a kšeftům. A nebude se štítit ani těch nejpodlejších postupů, včetně analýzy, kterou si nechal premiér vypracovat, aby mě mohl cíleně odstřelovat a diskreditovat. Je vidět, že mu jde jen o přežití a neváhá proto udělat cokoli. Klidně zaprodá fungující vládu a destabilizuje naši zemi, jen aby si udržel teplé místečko v politice, protože jsou na tom, rozdíl ode mě, on i jeho blízcí existenčně závislí," míní Babiš.

Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš.
Sobotka jde Babišovi po krku. Chce vědět, jak získal Agrofert

Babiš požádal Zemana o schůzku. Potkají se příští týden. Čtěte ZDE.

„Na Úřadu vlády sedí ekonomičtí analfabeti, a ta analýza tomu odpovídá" komentoval dokumenty Babiš.

„Nevěřím, co všechno se tady děje. Premiér dnes svolal novináře, aby veřejnosti řekl, že Andrej Babiš má udělat to, co mu Poslanecká sněmovna už před měsícem řekla, že má udělat," uvedl Fiala.

Připomíná, že je správcem státní kasy, který dosáhl přebytku a nejlepšího hospodaření s veřejnými penězi za poslední desítky let i podle hodnocení mezinárodních institucí.

„Pokud chce premiér Sobotka odvolat takového ministra financí, je to jeho odpovědnost. Bude se muset za to zpovídat voličům," uvedl Andrej Babiš.

Celý souhrn kauz a nezodpovězené otázky kolem podnikání Andreje Babiše si můžete přečíst zde.

Bezpilotní letoun - dron. Ilustrační foto.
Policie chce na pomoc nové drony. Nejenom k ochraně prezidenta