V sobotu přitom vysílala rozhlasová stanice Frekvence 1 diskusní pořad s Babišem, v němž šéf ANO kritizoval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), že se bojí veřejné diskuse s ním. Dnes Babiš ČTK sdělil, že on se konfrontace nebojí. Babiš odmítl účast v Otázkách Václava Moravce poněkolikáté, dříve označoval Moravce za lháře.

Andrej Babiš
Volební průzkum: ANO drtí rivaly, levicové strany dál ztrácejí

"Před šesti týdny jsme do Otázek zvali po jednom zrušeném termínu Andreje Babiše. Andrej Babiš účast v dnešní diskusi před měsícem potvrdil. Tento týden poté, co obdržel okruhy debaty, tak účast zrušil, a to s odůvodněním náhlou nemocí člena rodiny," řekl v úvodu dnešního pořadu Moravec.

V sobotním diskusním pořadu na Frekvenci 1, kde Babiš vystupoval sám, kritizoval šéf ANO premiéra Sobotku, že odstoupil z pozice předsedy a volebního lídra ČSSD, protože se bál veřejných debat s ním.

"Pan Babiš je silný v kramflecích, když on řídí tu diskusi. Dlouhodobě je vidět, když je pan Babiš pozván do nějaké debaty, která mu není příjemná, nebo kde má někoho, kdo těm problémům rozumí více než on, tak mu ta konfrontace nevyhovuje," řekl předseda Pirátů Ivan Bartoš, který měl dnes s Babišem v ČT diskutovat mimo jiné o volební kampani.

Andrej Babiš.
Budoucnost podle Babiše? Vysokorychlostní železnice i národ znalý angličtiny

Podle šéfa Pirátů chce Babiš dělat volební kampaň jen formou "teleshoppingu" a bojí se svůj program vysvětlovat v diskusi. "Mám důležitější věc, kterou jsem nemohl předvídat. Konfrontace se určitě nebojím," napsal dnes Babiš ČTK v textové zprávě.

Ačkoli odmítl účast v diskusi ČT, v sobotu se podle své facebookové stránky účastnil veřejných akcí, například Středočeských pivních slavností na Kladensku. "Jestli a kdy se setkávám s občany, je moje věc. Nejsem povinen se panu Moravcovi zpovídat z mého programu," prohlásil šéf ANO.

Lubomír Zaorálek.
Lubomír Zaorálek: Zeman mi pomohl tím, jak se mě snažil zadupat