Napsal to server Aktuálně.cz. Ministryně tak vyhoví podnětu soudce Jana Šotta, který ve věci rozhodoval a původně politiky uznal vinnými. Oba muže však musel následně zprostit obžaloby na základě rozhodnutí odvolacího soudu.

„Tento týden stížnost odchází z ministerstva, ode mě je to již podepsané," řekla Benešová serveru. Ředitel tiskového odboru úřadu přitom ještě dnes dopoledne uvedl, že „ve věci zatím k žádnému posunu nedošlo". To, že uvažuje o podání stížnosti v neprospěch Bárty se Škárkou, avizovala ministryně již dříve.

Kauzou poslanců se teď bude zabývat Nejvyšší soud. Proti pravomocnému zprošťujícímu rozsudku se již dříve vymezil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, který v případu podal k témuž soudu dovolání.

Škárka část úplatku použil

Obžaloba tvrdila, že Bárta dal tehdejším stranickým kolegům, poslancům Škárkovi a Kristýně Kočí, 170.000 a 500.000 korun za to, aby k němu byli loajální a prosazovali jeho zájmy ve straně. Škárka údajně úplatek přijal a část peněz také použil. Bárta, který kvůli kauze rezignoval na funkci ministra dopravy, se hájil tím, že Škárkovi a Kočí peníze jen půjčil.