„Pokud tam ty důvody budou, tak spíš podám než nepodám," řekla Benešová v České televizi. Šott informoval o podání své stížnosti pro porušení zákona.

Pražský městský soud koncem března pravomocně potvrdil zprošťující rozsudek v trestní kauze a nevyhověl odvolání státního zastupitelství, které politiky vinilo z podplácení a z přijetí úplatku. „Já sama si myslím, že projev v Poslanecké sněmovně nemůže pokrýt trestnou činnost," uvedla Benešová k diskusím o rozsahu poslanecké imunity.

Šott podal v kauze Bárty a Škárky podnět na stížnost pro porušení zákona. Rozhodl sice, že statisíce zabavené v rámci případu se Bártovi vrátí. S tím, jak kauza skončila, soudce dál nesouhlasí. Šott oba nejdřív odsoudil, poté je musel osvobodit na základě rozhodnutí odvolacího soudu.

Obžaloba tvrdila, že Bárta dal tehdejším stranickým kolegům, poslancům Škárkovi a Kristýně Kočí, 170 tisíc a 500 tisíc korun za to, aby k němu byli loajální a prosazovali jeho zájmy ve straně. Škárka údajně úplatek přijal a část peněz také použil. Bárta, který kvůli kauze rezignoval na funkci ministra dopravy, se hájil tím, že Škárkovi a Kočí peníze jen půjčil.

V červnu podalo také Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) dovolání k Nejvyššímu soudu. Podle šéfa NSZ Pavla Zemana soudy nepostupovaly správně, když oba zprostily obžaloby z podplácení a přijetí úplatku.