Krátce se ochladí v pátek, kdy bude počasí především v západní polovině republiky ovlivňovat slabá studená fronta. Za ní bude postupovat přes naše území k severovýchodu tlaková výše a na její zadní straně k nám začne proudit teplý vzduch od jihu. 

Během příštího týdne se pak bude nad západní Evropou prohlubovat brázda nízkého tlaku vzduchu a s ní spojená zvlněná studená fronta ovlivní v polovině týdne počasí i u nás, píší na svém webu meteorologové.

Čtvrteční noční teploty poklesnou na 11 až 7 stupňů Celsia, nejvyšší denní vystoupají až k 27 stupňům Celsia, v tisíci metrech na horách bude kolem 20 °C. Povane slabý proměnlivý, postupně mírný jižní vítr.

V pátek poklesnou teploty na 18 až 22 stupňů, bude polojasno, v Čechách občas déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku srážky ojediněle. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 stupňů Celsia. Povane mírný jižní, postupně severozápadní vítr.

O víkendu se dočkáme jasna či polojasna, v průběhu dní se však budou ojediněle objevovat bouřky. Neděle poté nabídne doslova tropy - meteorologové očekávají teploty mezi 29 a 33 stupni. Teploty přes 30 stupňů Celsia by měly být i v pondělí a úterý. Vzrostou i ranní teploty, budou se pohybovat mezi 15 až 11 stupni, v pondělí ráno se dokonce očekává pokles jen na 19 až 15 stupňů.