Podle odborníků ale k takovému škarohlídství není důvod. „Ekonomice se delší dobu daří a nezaměstnanost je tak nízká, že v některých oborech je obrovský nedostatek zaměstnanců. To jim vyloženě hraje do karet. Firmy se totiž musí snažit, aby si dobré pracovníky udržely a nepřebrala jim je konkurence. Vedle nabídky různých benefitů tak samozřejmě i zvyšují platy," míní analytik společnosti Home Credit Michal Kozub. Nejnovější čísla opravdu ukazují, že český trh práce se dostal do velmi dobré kondice.

Míra nezaměstnanosti sice oproti listopadu mírně vzrostla, ale to je každoroční evergreen, protože v prosinci končí úvazky na dobu určitou, respektive sezónní práce. „Podstatný je výsledek, který je nejlepší za posledních sedm let. Míra nezaměstnanosti dosáhla ke konci loňského roku 6,2 procenta, a je tak meziročně nižší o 1,2 procentního bodu," uvedl ekonom ČSOB Petr Dufek. Práci proto hledalo o 89 tisíc lidí méně než v roce 2014.

Tisíce neobsazených míst

Hlad firem po zaměstnancích potvrzuje i šéfka české a slovenské pobočky personální agentury ManowerGroup Jaroslava Rezlerová. „Již neplatí, že nemohou najít pouze dostatek odborníků. V České republice jsou také tisíce neobsazených volných míst ve výrobě, skladování a call centrech," řekla s tím, že 29 procent společností nad 250 zaměstnanců chce zvyšovat počet pracovních míst. Nejvíce poptávek agentura zaznamenává ve strojírenství, elektrotechnickém průmyslu a logistice.

Na druhou stranu vyšší platové nároky mají i samotní zaměstnanci. Agentura Profesia v listopadu zaznamenala vyšší platové nároky oproti roku 2014 o šest procent. „Zajímavé je i to, že firmy začínají v inzerátech častěji zveřejňovat výši platu na poptávané pozici – informace o budoucí mzdě přiměje odepsat na inzerát o 52 procent více uchazečů," upřesnila Zuzana Lincová z Profesie.

Nejvyšší platové požadavky mají tradičně Středočeši a Pražané, kteří chtějí 23 377, respektive 22 728 korun. Téměř o 15 procent se ale zvýšily požadavky lidí z Jihomoravského kraje, kteří by rádi na svých výplatních páskách viděli v průměru 23 133 korun.

Češi nejčastěji doufají, že jim zaměstnavatel přidá do tisíce korun. Tomu, že si přilepší do tří tisíc korun, nevěří ani jeden z deseti. Navíc se bojí, že jim v roce 2016 vzrostou výdaje, šestnáct procent dokonce očekává výrazné zvýšení. Tyto obavy jsou ale podle Kozuba neopodstatněné. „Ceny, které Češi platí za klasické nutné měsíční výdaje, jako jsou potraviny a energie, by měly zůstat na stejné hladině. Neví se sice, jak budou kolísat ceny za pohonné hmoty, ale například u elektřiny se dokonce předpokládá zlevnění," dodal analytik.