Gabrielu Frankovou do soutěže přihlásila maminka. "Měla jsem v soutěži víc favoritek - například Simonu Dvořákovou, která je nejen krásná a inteligentní, ale v podobném prostředí se delší dobu pohybuje a skvěle by to zvládla. Jednou z dalších mých favoritek byla Nikola Buranská, ta se umístila jako Česká Miss Earth," bez žárlivosti popisuje své spolusoutěžící.

Česká Miss se domluví se anglicky a osm let se učila německy "Na němčině bych musela zapracovat. Základy italštiny, francouzštiny, turečtiny, španělštiny umím z modelingových pobytů v zahraničí, ale neřekla bych, že se těmito jazyky skutečně domluvím," říká. 

Nyní Gabriela Franková bydlí v Praze v Horních Měcholupech, kde má na rok díky výhře zajištěné bydlení. "Je to krásný moderně zařízený byt 2+kk se dvěma lodžiemi, kde se můžu buď opalovat nebo pěstovat jahody nebo rajčátka. Stále jsem doma i v Olomouci a jezdím do Brna k rodičům. Studuji od září loňského roku v Praze na VŠE, takže na cestování mezi třemi městy jsem byla už zvyklá," dodává.

Rodačka z Brna se do Olomouce odstěhovala kvůli příteli, který tam má pracovní závazky. "Mám ráda své rodné Brno, ale Olomouc jsem si zamilovala - především její historické centrum. Je to krásné kulturní město, pro mě tak akorát velké. Líbí se mi toho hodně, ale úžasné je, jak je všude plno kytek," říká nadšeně.

Velikonoční pondělí stráví s rodiči a babičkou. "Tradice dodržujeme - pečeme beránka, barvíme vajíčka. Na zahradě nám roste vrba a na mně je uplést tatínkovi na pondělí mrskačku. Strašně ráda peču a když to stíhám, zdobím velikonoční perníčky," říká Gabriela Franková.

Celý on-line rozhovor najdete ZDE.