V krkonošském skiresortu Černá hora - Pec každý den lyžovalo na svazích přibližně 11.000 lidí. "Návštěvnost je vysoká, standardně jako v hlavní sezoně," řekl dnes vedoucí centra Petr Hynek. Tisíce milovníků zimních sportů dorazilo i do dalších areálů v Krkonoších a také v Jizerských horách. Méně návštěvníků bylo v Bedřichově, odrazovala je Jizerská padesátka.

V šumavském skiareálu Lipno se v sobotu vystřídalo 1900 lidí a dnes, když se obloha vyjasnila, jich přišlo zhruba 2600. "Sjezdovky nejsou přetížené, u vleků se stojí tak tři minuty," pochvaloval si Vojen Smíšek ze společnosti Lipno Servis. V plném provozu byla také ostatní šumavská lyžařská střediska.

Nenechte si ujít: Na lyžařský byznys v Alpách zbývá 80 let

Sněhu je dál dostatek i v Jeseníkách. "Tento týden byl luxusní, vliv na to měly také jarní prázdniny," uvedl zástupce střediska v Koutech Petr Marek. V Krušných horách neodrazovalo ani sobotní deštivé počasí, provozovatelé sjezdovek jsou většinou s víkendovými počty lyžařů spokojeni a lákají na krátké fronty u vleků. Za solidní označili víkendovou návštěvnost vlekaři z Beskyd, obávají se ale oteplení a srážek v příštím týdnu.

Na zlepšení v příštím týdnu naopak spoléhají skiareály na Vysočině, protože v kraji začnou jarní prázdniny. Někteří provozovatelé plánují prodloužit otevírací dobu. Návštěvnost za končící víkend hlásí kvůli sobotnímu dešti slabší nebo průměrnou. Úbytek pozorovala také středočeská lyžařská střediska, podle vlekařů jde ale o běžný jev.

Školní volno má vliv také ve Zlínském kraji. "Střídají se nám turnusy prázdnin, v sobotu bylo lidí méně, dnes je to lepší," řekl provozovatel areálu Troják v Hostýnských vrších Jakub Juračka.

Čtěte také: Nizozemský publicista: Wilders volby vyhrál už před hlasováním