Chlapce při cestě vlakem na Frýdecko-Místecku oslovil vloni neznámý muž. „Tvrdil o sobě, že je velmi bohatý, avšak brzy zemře na rakovinu. Přesvědčil ho, že mu má dělat společníka a za odměnu na něj převede majetek za padesát milionů euro. Když na to chlapec přistoupil, požadoval po něm nejrůznější sexuální praktiky. Za ně ho pak odměňoval pouze několika sty korunami,“ upřesnil tiskový mluvčí Policie České republiky ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec.

Po měsíci ho však chlapec prokouknul, takže mu odmítal dál plnit jeho sexuální požadavky. Tím mu však vzniklo peklo na zemi. Starší muž po něm opakovaně vydíráním žádal homosexuální pohlavní styk. Vyhrožoval mu, že jinak zveřejní na internetu jeho erotické fotografie, které s ním pořídil a rozvěsí je i po jeho škole. „V polovině května už chlapec nevydržel psychický nátlak ze strany pachatele a střelil se do hlavy. Pokus o sebevraždu ale naštěstí přežil.

Při vyšetřování vyšlo dále najevo, že k nedobrovolnému pohlavnímu styku mělo docházet na ubytovnách v Prostějově, v Havířově a dalších místech. Podle svědectví personálu ubytoven však nebyl jediným mladistvým chlapcem, kterého si tam tento muž vodil,“ pokračoval policejní mluvčí Ivan Žurovec. Pachatel je podezřelý z trestného činu vydírání a svádění k pohlavnímu styku, za což mu hrozí až osm let vězení. Kriminalistům se podařilo poměrně rychle případ objasnit, pravděpodobný pachatel se však již téměř rok někde ukrývá.

Policisté v této souvislosti pátrají po devětačtyřice­tiletém Petru Sajitzovi z Frýdku-Místku. Na své adrese – na ulici Československé armády ve Frýdku-Místku – se dlouhodobě nezdržuje. „Žádáme proto veřejnost o spolupráci při pátrání po tomto muži. Oznámení o jeho pobytu mohou svědci sdělit na nejbližším obvodním oddělení Policie ČR, případně i tísňovou linku 158,“ vyzval Ivan Žurovec.