Babiš dnes kritizoval stav na resortu dopravy. Na novinářský dotaz, zda tedy bude mít ANO eminentní zájem o ministerstvo dopravy, uvedl: „Samozřejmě. Resort dopravy je v kolapsu. Nevykupují se pozemky, nic se nestaví. Ministerstvo dopravy se chová divně, máme různé signály o korupci."

ANO má podle Babiše několik kandidátů na post ministra dopravy, hnutí by zřejmě nominovalo nestraníka. Vážným kandidátem ANO na tento post je podle dřívějších informací bývalý vedoucí odboru dopravy Středočeského kraje Pavel Čihák. Kromě Čiháka by v čele úřadu mohli stanout také poslanci Martin Kolovratník a Richard Brabec.

Jsou realisté

Babiš také řekl, že zřejmě navrhne zřízení vyšetřovací parlamentní komise k projektu dálnice D47. „Tam se chystá nějaká prasárna," tvrdí Babiš.

Nepřímo Babiš naznačil, že by jeho hnutí mohlo přenechat ministerstvo vnitra sociální demokracii. „Můžeme o něj (vnitro) usilovat, ale jsme realisti, máme své limity," konstatoval. ANO by podle něj ale chtělo, aby agendy, jako jsou centrální nákupy a elektronizace státní správy, přešly pod ministerstvo financí.