Tato nezisková organizace v rámci svých vzdělávacích projektů spolupracuje se 3300 tuzemskými školami. Zaměřuje se především na sociálně znevýhodněné děti a také provozuje audiovizuální vzdělávací portál Jeden svět na školách. Na něm mají školy k dispozici 160 filmů s výukovými materiály zaměřenými například na tematiku lidských práv, občanské společnosti nebo moderních československých dě­jin.

Člověk v tísni působí tam, kde chybí podpora státu. „Učíme učitele pracovat s různě nadanými dětmi. Chceme, aby si žáci nejen něco zapamatovali, ale hlavně rozvíjeli svoje dovednosti a chápali svět v souvislostech. Doučujeme společně s dobrovolníky děti ohrožené školním neúspěchem," uvedl v tiskové zprávě ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek.

Loni bylo ze sbírky například podpořeno fungování dvanácti předškolních klubů pro děti od tří do sedmi let, více než stovka studentů dostala individuální kariérní poradenství, dobrovolníci doučovali 217 dětí po celé ČR a 80 učitelů se zúčastnilo seminářů Jednoho světa na školách.

Dárci mohou přispívat na účet sbírky 25511552/0300 nebo prostřednictvím platební karty na webu www.lepsiskolaprovsechny.cz. V rámci kampaně, která začne v úterý, budou sponzoři po dobu jednoho měsíce zdvojnásobovat dary veřejnosti až do výše 3,4 milionu korun.