Ronaldo dohrál a v penaltovém rozstřelu dal vítěznou branku svého týmu.

Plukovník Robert Šlachta je policistou, který se nevyhazuje ani nepropouští 
v důsledku reorganizace. I když nějakou kauzu občas nedotáhne do konce, je detektivem, který umí dávat rozhodující góly.

Bál se snad Ivo Rittig a jeho superadvokáti Jaroslava Vilda z protikorupčního útvaru, třásli se před policejním prezidentem Tomášem Tuhým nebo jeho náměstkem Zdeňkem Laubem? Nikoliv, měli strach z jediného muže, Roberta Šlachty.

Pokud ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) připustil, aby se potají, bez účasti vedoucích státních zástupců a šéfa protimafiánské jednotky, smolila jakási reforma, která nemá žádný viditelný důvod, cíl ani oporu v koaliční smlouvě, pak buď ztratil politický instinkt, nebo potřebuje zlikvidovat Šlachtu a spol.

Andrej Babiš a hnutí ANO tentokrát tahají za mnohem delší konec provazu. Kauzu nijak nezpolitizovali, jen poukázali na křiklavý amatérismus Tuhého podřízených. Ministr spravedlnosti Pelikán oprávněně zdůraznil, že vláda má na stole koncepci rozvoje Policie ČR do roku 2020, kde o Národní policejní centrále není ani slovo, naopak Šlachtův útvar má za stěžejní prvek boje s korupcí.

Premiér Bohuslav Sobotka bruslí po tenounkém ledě, když tvrdí, že koaliční partneři nemají ministrovi vnitra a policejnímu prezidentovi co mluvit do struktury sboru.

Za normálních okolností by měl pravdu, ale cílená likvidace lovců zločinců, kteří se nekoukali nalevo napravo a „realizovali", je zkrátka důvod k alarmu. Ba co víc, je to i důvod k pádu vlády. Ty se totiž nekácejí kvůli růstu platů o pár procent nebo výběru daní, ale kvůli blbé náladě.

A když vyhrají Rittig, Nečasová či Dalík (za nadšeného potlesku poslanců ODS), vsadím se, že jí mezi voliči bude přehršel.

Je nasnadě, kdo to u voleb odskáče.