Třiačtyřicetiletý muž za volantem bílého terénního mercedesu, který hodinu po poledni mířil od Prahy na Brno, nejprve řádil mezi 15. a 20. dálničním kilometrem. „Dojel na bezprostřední vzdálenost Ford Escort jedoucí v levém jízdním pruhu, předjel ho pravým jízdním pruhem – a když se opět zařadil před ford, začal prudce brzdit. Řidičku fordu, která vezla dceru, donutil zcela zastavit v nejrychlejším pruhu dálnice,“ přiblížila ve čtvrtek dramatické chvíle policistka Soňa Budská.

Ještě to ale nebyl konec! Na 30. kilometru pirát silnic své počínání zopakoval. Stejným způsobem zaútočil na řidiče Mercedesu 221. Tomu se auto ubrzdit nepodařilo a došlo ke střetu. Naštěstí se řidiči ani jeho synovi nic nestalo – na jejich autě ale vznikla 200tisícová škoda.

Případ vyšetřuje kriminálka

Vyšetřování nehody převzali od dopraváků kriminalisté, kteří agresivního řidiče obvinili z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z poškozování cizí věci. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest od pěti do 12 let. Nyní v cele předběžného zadržení čeká na rozhodnutí, zda na něj bude uvalena vazba.

„Policisté žádají případné svědky, kteří ve středu na dálnici D1 po poledni zaregistrovali nebezpečné chování řidiče v terénním vozidle Mercedes bílé barvy s registrační značkou končící čísly 22 22, aby zatelefonovali na linku 158,“ doplnila mjr. Budská, že vyšetřovatelé přivítají svědectví od ostatních řidičů.