Mozek jedné z holčiček už se pravděpodobně vůbec nebude vyvíjet. Za to poslal v pátek Městský soud Plzeň–město Kokyho na 4,5 roku do vězení. Kvůli závislosti na heroinu musí zároveň podstoupit protidrogovou léčbu a pojišťovně zaplatit statisícové náklady na léčení dětí.

Podle obžaloby mlátil otec své několikatýdenní dcery rukou, třásl s nimi a do čaje jim přidával diazepam. Jeho útoky skončily proraženou lebkou, zlomenými žebry nebo krvácením do mozku. Ve třech měsících našli zubožená dvojčata v plzeňském bytě policisté. Koky se v přípravném řízení k činům přiznal, před soudem ale odmítl, že by se na týrání kojenců podílel. „Nic jsem neudělal. Neumím si vysvětlit, kdo jim ublížil,“ hájil se. Svého druha se zastávala i matka holčiček.

Soudkyně Ivana Růžičková přesto Kokyho uznala vinným a poslala ho do věznice s dozorem. „S podobným případem jsem se v praxi ještě nesetkala,“ okomentovala průběh hlavního llíčení.

Týraná děvčátka nyní žijí v plzeňském kojeneckém ústavu, z problémové rodiny byla odebrána i jejich starší sestra Sandra.