Také projednávání této interpelace Miroslava Grebeníčka (KSČM) na ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) ale nakonec přerušili, a to do září. Ministerstvo kultury totiž chce dům na seznam památek opět zařadit. Ovšem nikoli už kvůli jeho spojení s Bezručem, ale pro památkové kvality venkovského stavení, které připomíná místní režné stavitelství.

Kvůli nepřítomnosti ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) Sněmovna přerušila dvě interpelace Zdeňka Ondráčka (KSČM) o vybavení policistů a přesčasové práci. Odročila kvůli omluvám ministrů zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL) a financí Andreje Babiše (ANO) taky dvojici interpelací Zbyňka Stanjury (ODS) ohledně obsazování dozorčích rad státních podniků a výběru daní.

V některém z dalších pravidelných interpelačních bloků budou poslanci řešit působení čínské firmy CEFC v Česku a vliv Číny na Česko. Dotazy Daniela Korteho a Marka Ženíška (oba TOP 09) směřují na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), jenž se omluvil z dnešního dopoledního jednání dolní komory.

Další dvě interpelace pro omluvy jejich autorek Jitky Chalánkové (TOP 09) a Jany Černochové (ODS) propadly.

Dopoledne by se měli poslanci zabývat ještě různými mezinárodními smlouvami. Odpoledne Sněmovnu čekají pravidelné ústní interpelace na členy vlády.