Ráno jsem se znovu díval na britské „Talenty“, abych pochytil tajemství obrovského úspěchu jejich pořadu. Bál jsem se, aby rozdíl mezi jejich a naším pojetím show nebyl moc gigantický, ale téměř ho nevidím. Máme skvělé publikum, hodně mě baví komunikovat s diváky.

Často se ptám na jejich názor, občas je požádám, ať rozhodnou za mě. Proč? Stejně to budou nakonec oni, kteří vyberou ty nejlepší.

Televize a showbyznys je zábava. Ať je na pódiu jakékoliv číslo, musíme se snažit lidi hlavně bavit a včera se nám to dařilo. Že by to bylo i tím, že jsem se na dnešek o hodinu víc vyspal? Možná. Čekal jsem, že natáčení bude dril, ve skutečnosti je to ale ještě daleko náročnější…

Do Brna jsem si s sebou kromě jiného sbalil kolečkové brusle s dobrým předsevzetím, že na nich každé ráno aspoň chvíli vyjedu a vyčistím si hlavu. Zatím k tomu nedošlo a bohužel asi ani nedojde. No co. Napravím to jindy.

Největší zážitek ze včerejšího natáčení pro mě byla kapela Final Fiction. Nehráli až tak skvěle, zpěvačka o mnoho převyšovala zbytek kapely, ale o to nejde. Jaro dal podmínku: buď zpěvačka postoupí sama jako sólistka nebo nepostoupí nikdo. Přidal jsem se k němu, abych zjistil, jak se dívka rozhodne. To bylo v tu chvíli ze všeho nejdůležitější. Překvapilo mě, že hned v první vteřině, kdy návrh padl, začala Veronika mluvit o tom, že dál půjde sama. Chtěl jsem jí zastavit, bylo mi líto zbytku kapely, proto jsem jí dal minutu na rozmyšlenou. Rozhodla se stejně: pokračuje sama.

Ale i o tom je showbyznys. O umění rozhodnout se. Půl roku rok nemáte práci a najednou přijde den, kdy dostanete čtyři velké nabídky. Všechny jsou skvělé a všechny ve stejném čase a máte hodinu dvě na rozmyšlenou – co vzít a co odmítnout? I to se člověk musí naučit, chce-li být součástí zábavního průmyslu. Čekal jsem, že se Veronika rozhodne nepokračovat. Každopádně je to její volba a jsem moc zvědavý, jestli přijde nebo nepřijde – sama – do dalšího kola a vůbec jak to dopadne s její kapelou.

Další text Martina Dejdaranajdete na webu Deník.cz v pátek 16. záříráno.