„V sobotu přijelo kolem 9000 lidí, dnes je to o něco slabší," řekl Zdeněk Spilka z krkonošského lyžařského areálu ve Špindlerově Mlýně. Na tamějších sjezdovkách leží od 60 do 100 centimetrů hlavně technického sněhu. Do Harrachova přijely jak v sobotu, tak v neděli dva až tři tisíce návštěvníků, lyžovalo se tu však bez front. „Zejména v sobotu bylo nádherné slunečné počasí," uvedl náčelník lanovky v Harrachově Milan Goč.

Ještě vyšší sněhovou pokrývku než Krkonoše mají sjezdovky v Říčkách v Orlických horách, kde leží vrstva silná přes 130 centimetrů.

Ideální podmínky k lyžování panují také v Jizerských horách. „Sněhu máme dostatek až do jara," uvedl vedoucí střediska na Tanvaldském Špičáku Miroslav Vraný. O víkendu se podle něj lyžovalo téměř bez front, v sobotu i v neděli na Tanvaldský Špičák dorazilo zhruba 2000 lidí.

Pro šumavský lyžařský areál Zadov byl tento víkend jedním z nejlepších v současné sezoně. Návštěvnosti pomohlo i to, že na horách konečně vysvitlo slunce, řekl  ředitel skiareálu Luděk Sáska. Rušno bylo také v Železné Rudě a jejím okolí. Na svazích Špičáku leží asi 60 centimetrů sněhu, v nižších polohách je čtyřiceticenti­metrová sněhová pokrývka.

Ve skiareálu Lipno panují podle mluvčího Jiřího Falouta nejlepší podmínky za posledních několik let. Na sjezdovkách leží 80 centimetrů sněhu, o víkendu se v areálu vystřídalo kolem 5000 lyžařů.

Lyžaři se sjížděli také do Krušných hor. Například Zadní Telnice přivítala v sobotu i v neděli 1500 až 2000 lidí. V areálu na Klínovci Krušných horách byla pro návštěvníky kromě upravených sjezdových a běžeckých tratí připravena ve snowparku i spousta nových překážek pro milovníky freeski a snowboardu. Prodlužující se den umožnil i prodloužení provozu, například v areálu Neklid se od soboty jezdí o půl hodiny déle.

Smůla naopak potkala provozovatele i návštěvníky skiareálu v Jedlové u Jiřetína v Lužických horách, kde se v sobotu rozbil vlek.

V Jeseníkách bylo na sjezdovkách plno, lyžaři si i přes citelný chlad užívali slunečné počasí. „Vleky byly plné, dnes navíc přijela řada kurzů na celý týden. Podmínky jsou perfektní, na sjezdovkách je 70 centimetrů sněhu," řekl František Kaštyl z Petříkova.

Lyžařská střediska v Beskydech zažila o víkendu nadprůměrnou návštěvnost. Plné lyžařů a běžkařů byly o víkendu skiareály na Javorovém vrchu u Třince i ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku, kde se běžel závod Karlovská 50.

Sněžení vrátilo do stop i běžkaře. Vyrazili na upravené trasy, například na Lipně si mohli projet 40 kilometrů. Na Vysočině stovky běžkařů jezdily po pláních ve výše položených částech Žďárských vrchů, ačkoliv se tam kvůli malé sněhové pokrývce ještě nedají stopy upravit strojem.