Hesla se však mění, každý den je aktuální nějaké jiné. Společné mají však to, že cílí právě proti Babišovi. „Každý zájemce o návštěvu Perníkové chaloupky je požádán buď o předložení pozvánky, nebo o sdělení aktuálního hesla dne. Takovými hesly jsou například ‚Nevolím Babiše‘ nebo ‚EET není zadarmo‘,“ uvedl Šorm. 

Pár návštěvníků si hned v prvních dnech akce na perníček muselo nechat zajít chuť. „Už se nám stalo, že jsme někoho nepustili dovnitř. Zatím tomu však necháváme volnější průběh, než si lidé na nová pravidla zvyknou,“ řekl provozovatel.

Krajské vedení hnutí ANO vnímá jeho počin jako negativní kampaň. „Samozřejmě je to věc pana Šorma. Do svého objektu si může pouštět, koho chce, ale celé to na mě působí jako negativní politická kampaň,“ sdělil krajský předseda hnutí ANO Jan Řehounek.

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos
Bill Gates už není nejbohatším mužem světa. Předstihl ho zakladatel Amazonu

Zároveň dodal, že v takovém případě by měl být Šorm registrovaný jako takzvaná třetí osoba volební kampaně na Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí. 

„Mohl bych se pak ptát, zda má pan Šorm transparentní účet a všechny ostatní náležitosti, nad kterými úřad dohlíží,“ připomenul Řehounek.

Luděk Šorm začal proti bývalému ministru financí vystupovat již minulý rok, kdy v areálu Perníkové chaloupky zahájil akci Desetikorunou proti Babišovi, která stále probíhá.

Pohřešovaná Míša Patricie Muzikářová.
Pohřešovanou Míšu zřejmě zavraždil přítel její matky, tvrdí server

„Služba zaevidování do elektronické evidence tržeb totiž není zadarmo, jsou s ní spojeny značné náklady. Cena za tuto vynucenou službu činí 10 korun při útratě do 100 korun. Ukazuje na nesmyslnost a nepřiměřenost evidování korunových tržeb například za lízátko či krabičku zápalek,“ informoval Šorm. 

Náměstek primátora Řehounek chtěl vztahy mezi oběma muži vyjasnit. „Panu Šormovi jsem nabízel schůzku s Andrejem Babišem, když byl na návštěvě v Pardubickém kraji. Mohl mu říct své názory, ale Luděk Šorm odmítl s tím, že to je zbytečné a on na hnutí svůj názor má,“ řekl Řehounek. 

Podle Šorma byly důvody k odmítnutí dva. „Nabídku od Jana Řehounka jsem odmítl, jelikož mi byla podána v lednu, kdy je chaloupka uzavřená, otevírá se až v březnu. Poté se pan Řehounek již neozval. V tuto chvíli bych ale o setkání již nestál, s Andrejem Babišem není podle mého názoru rozumná diskuze,“ uzavřel Šorm. 

Co je to Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí?Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí sídlící v Brně zahájil letos svou činnost. Kromě politických stran a hnutí kontroluje i takzvané třetí osoby politické kampaně, občany, kteří chtějí vyjádřit svůj názor. Pokud chce občan České republiky prezentovat pozitivní či negativní stanovisko k účastníkovi voleb, například bannerem, musí se u úřadu registrovat a vyčkat, zda mu bude povolen.