Bude to při mši k poctě svaté Cecilie, která bude v polštině, sdělilo pražské arcibiskupství. Dziwisz býval osobním sekretářem Jana Pavla II.

Podle pražského arcibiskupství by ostatek měl být uložen v relikviáři. V Česku to ale nebude první ostatek tohoto oblíbeného papeže. Loni získal farní kostel sv. Michaela v Ostrově nad Ohří schránku s kapkou krve na kousku mešního roucha.

Jiný má škola, která nese jeho jméno, a to Církevní střední zdravotnická škola Jana Pavla II. v Praze. Jde rovněž o kapku papežovy krve na speciální tkanině, která je uzavřená v průhledném medailonku. Nyní je prozatímně uložena ve školní kapli před portrétem papeže, sestry chtějí nechat zhotovit relikviář co nejdříve.

Dziwisz byl dlouholetým důvěrníkem zesnulého Jana Pavla II. V Praze se ve čtvrtek zúčastní konference o katedrálách v Praze a Krakově. Dziwisz promluví o významu krakovského hradu Wawel a jeho proměnách během 20. a 21. století.

Papež Jan Pavel II. zavítal od roku 1990 do České republiky třikrát. Charismatický předchůdce Benedikta XVI. zemřel 2. dubna 2005 ve věku 84 let. Po pouhých dvou měsících pak byl zahájen proces jeho blahoslavení, který byl zavržen loni. Blahořečení je předstupněm ke svatořečení.