Při nehodě mezi Semošicemi a Křenovy na Domažlicku, která se stala v sobotu kolem 03:00, osobní auto z neznámých důvodů přejelo do protisměru a čelně se střetlo s nákladním vozem. Osmatřicetiletý šofér osobního auta zahynul, jeho dvě děti ve věku deset a 17 let musel s vážnými zraněními přepravit do nemocnice vrtulník a manželka mrtvého se také vážně zranila.

Jeden lidský život si dnes ráno vyžádala nehoda osobního auta na Opavsku. Řidič nezvládl řízení, vyjel ze silnice a narazil do stromu. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Jeho spolujezdec byl vážně zraněn. Odpoledne pak při srážce dvou osobních aut v Plzeňské ulici v Praze 5 zemřela osmačtyřicetiletá řidička jednoho z nich.

Za slunečných letních dní jsou velmi časté nehody motorkářů, což potvrdil i tento víkend, kdy zahynuli tři motocyklisté. Dvaadvacetiletý motorkář zemřel, když dostal dnes odpoledne v Bělé pod Pradědem smyk. Osmatřicetiletý motocyklista na Jičínsku zase zahynul, když se před ním začal na silnici otáčet osobní vůz. Dalšího motorkáře srazila řidička na Českokrumlovsku, když zřejmě předjížděla jiné auto. Všichni tři motorkáři zemřeli dnes.

Mezi mrtvými byli rovněž chodci a cyklisté. Například v sobotu odpoledne srazil ze zatím nezjištěných příčin autobus v pražském Smíchově jedenasedmdesátiletého muže. Rovněž v sobotu zemřel na Přerovsku devětašedesátiletý cyklista po pádu z kola. Pravděpodobně doplatil na to, že neměl helmu, spadl totiž přímo na hlavu. Další cyklista zemřel v neděli večer u Lukova na Litoměřicku.

Zatím nejtragičtějším víkendem letošních letních prázdnin byl 11. a 12. srpen. Během těchto dvou dnů zemřelo na silnicích 12 lidí. Velmi kritický ovšem bude ještě poslední prázdninový víkend, kdy se bude řada lidí vracet z dovolené. Na silnicích bývá koncem prázdnin hustý provoz, a mnozí řidiči navíc bojují po dlouhé cestě ze zahraničí s únavou a často také s vedrem.