Více než dvě třetiny lidí si podle aktuálního průzkumu Střediska analýz a empirických průzkumů (SANEP) přejí její odchod ze sněmovny i z politického života vůbec.

Drtivá většina lidí podle průzkumu nevěří, že poslankyně na nahrávce, kterou zveřejnil její stranický kolega, lže a spekuluje záměrně. Více než třetina lidí považuje její výroky za „naprosto šokující důkaz“ nepřijatelného jednání. Podle pětiny lidí je záznam skandálním odhalením plánované likvidace Věcí veřejných, vyplývá z průzkumu, který středisko vydalo vydalo v pátek.

Vulgární výrazy

Poslankyně v nahrávce, kterou zveřejnila média, hovoří se spolustraníky mimo jiné o tom, že se část ODS údajně podílela na vyvolání rozkolu ve VV. Kočí na záznamu používá vulgární a nevybíravé výrazy. Po zveřejnění nahrávky poslankyně tvrdila, že v rozhovorech „záměrně potvrzovala a dále rozvíjela spekulativní informace“, které šíří její bývalí kolegové z VV.

Internetového průzkumu SANEP, který se uskutečnil ve dnech od 18. do 20. dubna, se zúčastnilo 3704 dospělých lidí. Statistická chyba činí plus minus 1,5 procentní­ho bodu.

Čtěte také: Kočí na nahrávce mluví o plánu vytvořit vládu bez VV