Dvořák chce po státu zhruba 180.000 korun za náklady na obhajobu, 1,2 milionu za ušlou mzdu a další dva miliony za nemajetkovou újmu. Podle serveru řekl soudu Dvořákův právník Bronislav Šerák při úterním jednání o odškodnění, že se expolicista kvůli obvinění zhroutil a musel být převezen do nemocnice. Ministerstvo vnitra ale nárok expolicisty na odškodné zpochybňuje, Dvořák podle úřadu jednal nad rámec pracovních povinností a pochybil, píše Aktuálně.cz. Soud líčení odročil na konec května.

O získání záznamu schůzky Šloufa s Weiglem požádal policejního specialistu na odposlechy Dvořáka v lednu 2008 Petr Bakeš, který tehdy pracoval v civilní rozvědce. Podle soudů na to ale Bakeš neměl od tajné služby oprávnění. V roce 2010 pak Bakešovi soud uložil pokutu ve výši 100.000 korun a Dvořákovi 40.000 korun, oba byli potrestáni také zákazem činnosti u bezpečnostních sborů. Odvolací soud ale o další dva roky později Dvořáka osvobodil, trest potvrdil jen Bakešovi.

Po zveřejnění nahrávky se spekulovalo o tom, že Weigl mohl se Šloufem jednat o možnosti získat hlasy pro kandidáta ODS Václava Klause od sociálních demokratů, jejichž lídři prosazovali Jana Švejnara. Klaus nakonec volby vyhrál. Zveřejnění nahrávky mělo vliv na příklon některých politiků k rozhodnutí o přímé volbě prezidenta.